Σλούκας: Θυμήθηκε τον πατέρα του με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης της Εuroleague! (vid)

Ο Κώστας Σλούκας με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης, θυμήθηκε τον πατέρα του, σε ένα γεμάτο συγκίνηση βίντεο που δημιούργησε η Ευρωλίγκα.

Σλούκας: Θυμήθηκε τον πατέρα του με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης της Εuroleague! (vid)

Όπως έχει ορίσει ο ΟΗΕ, η 24η Ιανουαρίου είναι θεσπισμένη για την Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης, με την EuroLeague να ετοιμάζει ξεχωριστά βίντεο με αθλητές της οι οποίοι εξομολογούνται για τους ποιους ανθρώπους ή δασκάλους θεωρούν πως βοήθησαν περισσότερο στην διαμόρφωση του χαρακτήρα τους αλλά και την διαπαιδαγώγηση τους.

Σε ένα από αυτά τα βίντεο, πρωταγωνιστής είναι ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος αφιερώνει τα όσα έχει «χτίσει» μέχρι στιγμής στην καριέρα του, στον σημαντικότερο του δάσκαλο του, τον πατέρα του, η απώλεια του οποίου το περασμένο καλοκαίρι αποτελεί «πληγή» για τον Έλληνα αθλητή.

Ο Σλούκας συγκεκριμένα αναφέρει στο βίντεο: «Ό,τι είμαι μέχρι τώρα το οφείλω στον πατέρα μου. Μου έδωσε τη νοοτροπία που έχω και θυμάμαι πολύ καλά ότι πηγαίναμε στις 7 το πρωί στα βουνά όταν ήμουν μικρός. Μου έλεγε ότι θα πρέπει να δουλέψεις και ότι θα πάμε μαζί στα βουνά να τρέχουμε, με βροχή, με ήλιο... Με πίεσε να δουλέψω και με βοήθησε να καταλάβω ότι αν θες να πετύχεις κάτι καλό πρέπει να δουλέψεις. Αυτό, λοιπόν, υπάρχει στο μυαλό μου κάθε μέρα».