Μπαρτζώκας: «Είναι νωρίς να μιλάμε για οκτάδα»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού χαρακτήρισε εκπληκτική την ατμόσφαιρα του κόσμου στη Συνέντευξη Τύπου ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Τέιλορ Ρότσεστι.

Μπαρτζώκας: «Είναι νωρίς να μιλάμε για οκτάδα»


Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου τόνισε:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα και στους φιλάθλους. Την πήραμε όλοι μαζί. Ήταν θερμή ατμόσφαιρα και θα ήθελα να το αναφέρω. Ιδιαίτερα τώρα που έχουμε πολλά άνω – κάτω και θέλουμε να μπούμε σε ένα νικηφόρο σερί. Χρειαζόμαστε τέτοιες ατμόσφαιρες.

Δεν συνηθίζω να αναφέρομαι συγκεκριμένα σε παίκτες. Ο Ρότσεστι είχε 12 ασίστ σε λίγα λεπτά. Έπαιξε ομαδικά και μας βοήθησε να πάρουμε τη νίκη. Η Μπάγερν είναι δυνατή ομάδα. Τους σεβόμαστε, έπρεπε να παίξουμε καλά αμυντικά για να κερδίσουμε. Ειδικά στην ποστ- απ άμυνα».

Ήταν το αρχικό σχόλιο, για να συνεχίσει: «Δεν άλλαξε κάτι σήμερα (σ.σ χθες). Είχαμε παραπάνω μέρες προπόνησες και προσπαθήσαμε να περάσουμε διαφορετικές αρχές. Με βάση την άποψη μας, πως μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι αμυντικά. Συνήθως όταν δέχεσαι πολλά σουτ η αντίπαλη ομάδα παίρνει αυτοπεποίθηση. Σήμερα δεν έγινε αυτό. Νομίζω έχουμε δυνατότητες σαν ομάδα. Το θετικό είναι πως πολλοί παίχτες είχαν συμμετοχή στο σκοράρισμα. Η δουλειά μου είναι πως θα παίζουμε στα παιχνίδια,. Γενικά στο τεχνικό κομμάτι.

Ειδικά τώρα που δεν ξέρω ακόμα τα πνευματικά χαρίσματα του κάθε παίχτη. Επίσης υπάρχουν παίκτες με εμπειρία. Η Ευρωλίγκα είναι δύσκολο πρωτάθλημα. Πρέπει στη σκληράδα να είσαι έτοιμος. Είναι μια σκληρή λίγκα και κάποια παιδιά χάνουν την αίσθηση τους. Σιγά-σιγά θα γινόμαστε καλύτεροι. Ήταν ένα ματς που έπρεπε να το πάρουμε και το κάναμε.

Δεν υπάρχει κανείς που μην ξέρει πως ο Βασίλης είναι ταλαντούχος. Είναι σε περίοδο προσαρμογής. Σημαίνει πως χρειάζεται προπόνηση και να αυξήσει την ταχύτητα του. Όλοι ξέρουμε πως έχει δυνατότητες και μυαλό στο μπάσκετ. Νομίζω όλοι παίκτες είναι έξυπνοι. Κάποιοι ανταποκρίνονται κάποιοι όχι. Και για μένα είναι νωρίς να καταλάβω. Είναι προφανές η ομοιογένεια της ομάδας να είναι ταραγμένη. Δυστυχώς στο μπάσκετ δεν υπάρχει δικαιολογία στην ήττα.

Πρέπει να δουλέψουμε και να κερδίζουμε. Φυσικά πρέπει να βλέπει την οχτάδα αλλά ακόμα είναι νωρίς. Όλες οι ομάδες κάνουν «κοιλιά» μέσα στη σεζόν. Δεν υπάρχει καμία ομάδα να ξεφύγει από αυτόν τον κανόνα. Ιδίως οι ομάδες που παίζουν πρωτάθλημα στη χώρα τους. Καλύτερο να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και στο τέλος απολογισμό. Πρέπει να δούμε τους συνδυασμούς των πεντάδων. Ο Ρότσεστι δεν έχει σώμα Ευρωλίγκας αλλά έχει μυαλό. Σήμερα έδειξε την ποιότητα του».