Μπαρτζώκας: «Υπάρχει μία πληγή στο ελληνικό πρωτάθλημα» (vid)

Ο Έλληνας τεχνικός προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την αυριανή (17/1) αναμέτρηση της ομάδας του με την Μπάγερν Μονάχου στην καθιερωμένη media day του Ολυμπιακού.

Μπαρτζώκας: «Υπάρχει μία πληγή στο ελληνικό πρωτάθλημα» (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας στην media day του Ολυμπιακού ενόψει της αναμέτρησης με την Μπάγερν το βράδυ της Παρασκευής (17/1, 20:30) για την 20η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, σημείωσε πως το ιδανικότερο για την ομάδα του είναι το να αγωνίζεται στην Basket League αλλά με ίσους όρους.

Στην συνέχεια, ο Έλληνας τεχνικός διευκρίνισε πως υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση, καθώς υστερούν αριθμητικά από όλες τις ομάδες, ενώ τελειώνοντας τόνισε πως διατηρούν ακόμα ελπίδες για πρόκριση στα play off εφόσον μπορεί να επιτευχθεί αριθμητικά.

Αναλυτικά όσα σχολίασε ο Μπαρτζώκας: «Τα πάντα διορθώνονται, αρκεί να υπάρχει θετική σκέψη. Μιλάω για όλο τον περίγυρο. Είναι μία ιδιόμορφη κατάσταση, αλλά όλα διορθώνονται. Βλέπουμε μεγάλα σκορ, δεν είναι τόσο η επιθετική ικανότητα αλλά το γεγονός πως λείπει η τακτική λόγω των πολλών παιχνιδιών. Οι παίκτες παίζουν για τα νούμερά τους, δεν κάνουν τόσο αυτά που θέλουν οι προπονητές. Η Μπάγερν έχει καλούς παίκτες με ταλέντο. Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος στην άμυνα θα έχεις προβλήματα».

Αναφορικά με τα πλάνα ενίσχυσης των «ερυθρόλευκων» ανέφερε: «Μετά το αυριανό παιχνίδι θα σας απαντήσω. Το πρώτο ματς ήταν διδακτικό για μένα. Οι αντιδράσεις ανθρώπων κάτω από πίεση είναι διαφορετικές. Το αυριανό παιχνίδι θα είναι παράμετρος για αποφάσεις. Είμαστε λίγοι αριθμητικά, αυτό είναι δεδομένο. Θα κάνουμε προσπάθεια να ενισχυθούμε. Κοιτάμε ήδη παίκτες. Τα πράγματα στην αγορά είναι συγκεκριμένα. Πρέπει να πληρώσεις buy-out, γιατί οι καλοί παίκτες έχουν ομάδα αυτή την εποχή».

Σε ερώτηση σχετική με την έλλειψη παιχνιδιών και ρυθμού ο 54χρονος τεχνικός απάντησε: «Ο ανταγωνισμός τους κάνει όλους καλύτερους. Δεν πρέπει να ξύνουμε πληγές. Υπάρχει μία πληγή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει κάποιους που να μην συμφωνεί με αυτό. Το ιδανικό είναι να παίζει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, αλλά επί ίσοις όροις».

Σχετικά με την υποδοχή των φίλων της ομάδας του Πειραιά αλλά και για τους στόχους για οκτάδα του Ολυμπιακού τόνισε: «Από τότε που έφυγα, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ήταν ζεστοί. Έτσι ήταν και αυτό. Στην Ελλάδα αλλάζουν αυτά βέβαια. Δεν μπορείς να αφήσεις μία χρονιά δύο μήνες πριν το τέλος. Είναι μία διοργάνωση που έχει λάμψη και δεν μπορείς να είσαι αδιάφορος. Μπορεί να πέσει το ηθικό σου αν δεν είσαι απόλυτα έτοιμος. Μαθηματικά έχουμε ελπίδες. Στόχος μας πάντα είναι το επόμενο ματς».

Τέλος, έκλεισε λέγοντας: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από τις προσωπικές μου φιλοδοξίες. Πάντα δένομαι συναισθηματικά, πάντα είμαι στο πλευρό των ιδιοκτητών που βάζουν χρήματα χωρίς ανταπόδοση. Κάποιος που βάζει τα χρήματά του πρέπει να νιώθει ότι κάνει κάτι καλό. Ο κόσμος του Ολυμπιακού μπορεί να έχει όραμα».