Τέρμα οι ριζικές αλλαγές, να βρει η ομάδα τη χαμένη ταυτότητα της!

Μετά την καταδικαστική ήττα από την Άλμπα Βερολίνου, το τρένο της πρόκρισης έχει χαθεί αλλά η χρονιά δεν πρέπει να πάει στράφι.

Τέρμα οι ριζικές αλλαγές, να βρει η ομάδα τη χαμένη ταυτότητα της!

Μια από τα ίδια λοιπόν. Οι κακές συνήθειες εμφανίστηκαν ξανά στο Φάληρο (συνήθως μετά από νικηφόρα αποτελέσματα εκτός έδρας) και το όνειρο της 8αδας μοιάζει μακρινό. Πολύ μακρινό για τον φετινό, αλλοπρόσαλλο Ολυμπιακό. Η έλευση του Μπαρτζώκα έφερε κύμα αισιοδοξίας στον κόσμο αλλά ο ευρωπρωταθλητής του 2013 δεν έχει το «μαγικό ραβδάκι». Οι Γερμανοί πήραν το ροζ φύλλο αγώνα και ουσιαστικά καταδίκασαν τον Ολυμπιακό, δίνοντας παράλληλα μπόλικο….φαΐ στον νέο τεχνικό των «ερυθρόλευκων».

Διαβάζοντας τις δηλώσεις που έκανε ο Έλληνας προπονητής στη Συνέντευξη Τύπου, μπορείς να δεις απομονώσεις πολλές ατάκες. «Φτωχή» αμυντική συμπεριφορά, ρόστερ με περιορισμένες δυνατότητες και κάκιστη επιλογή ξένων. Ωστόσο η ατάκα «Είναι φυσιολογικό να έχουμε αυτή την εικόνα, μετά από αλλαγή 10 παικτών και τριών προπονητών», αποτυπώνει πλήρως την σημερινή κατάσταση στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο.

Η ομάδα που πριν δύο χρόνια έχανε και κάναμε λόγο για έκπληξη, πλέον συνδέει το όνομα της με την ήττα. Δεν μας κάνει καθόλου εντυπώση πια. Ναι, ο Ολυμπιακός της αυταπάρνησης, της «ατσαλένιας» άμυνας, των θαυμάτων, των δυο τροπαίων και των πέντε τελικών στη δεκαετία που πέρασε, έχει καταντήσει έρμαιο στις ορέξεις ομάδων τύπου Άλμπα, Βιλερμπάν, Ερυθρός Αστέρας κ.ά. Όλοι αυτοί πατούσαν το παρκέ του ΣΕΦ και δεν τολμούσαν να κοιτάξουν τον Ολυμπιακό στα μάτια. Δεν τους το επέτρεπε η φανέλα, το κύρος αλλά και η αύρα του λιμανιού. Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις. Αιτία; η αλλοίωση του DNA.

Είπε και κάτι ακόμα ο κόουτς Μπαρτζώκας. Το τόνισε αρκετές φορές «Πρέπει να κάνουμε καλύτερη την ομάδα. Να αλλάξουμε νοοτροπία και είμαι αισιόδοξος πως ο Ολυμπιακός θα βρει τον δρόμο του». Για την ακρίβεια όχι να την αλλάξει αλλά να την επαναφέρει. Αυτό ο προπονητής του Ολυμπιακού το ξέρει καλά. Τέρμα οι ριζικές αλλαγές. Πραγματικός στόχος της ομάδας είναι να ξαναβρεί τη χαμένη της ταυτότητα. Αυτή η… ριμάδα η ταυτότητα που τον έφερε στην ελίτ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Και για να το πραγματοποιήσει χρειάζεται πολλή δουλειά, υπομονή, στήριξη και προπονητή. Τον τελευταίο τον βρήκε. Έναν κανονικό «καπετάνιο» στην άκρη του πάγκου (επιτέλους) που ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι εστί Ολυμπιακός. Κατάλαβε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης τι πρέπει να διορθώσει και έχει ήδη σηκώσει μανίκια. Κυρίως για την επόμενη χρονιά. Αυτήν πρέπει να σκέφτονται όλοι στο ΣΕΦ. Να δουλέψουν σήμερα με φόντο το αύριο.

Υ.Γ: Δεν είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός να μην υπολογίζεται από τους διαιτητές. Δεν αντιμετωπίζεται όπως αρμόζει στο όνομα και την ιστορία του. Φάνηκε σε τρεις κρίσιμες φάσεις στο τέλος του αγώνα.