Όταν ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα «χάζευε» την Ευρώπη! (vids)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ετοιμάζεται για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό και το fosonline.gr σας θυμίζει το Final Four του 2013, όταν υπό τις οδηγίες του ο Ολυμπιακός διέλυσε την ΤΣΣΚΑ και την Ρεάλ Μαδρίτης. 

Όταν ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα «χάζευε» την Ευρώπη! (vids)

Σπουδαία στιγμή για τον σύλλογο του Πειραιά, αλλά και για τον κόουτς ο οποίος είχε γίνει ο πρώτος Έλληνας προπονητής που είχε κατακτήσει το τρόπαιο.

Παράλληλα ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα της χώρας μας που έκανε το back to back στην Ευρώπη και μόλις η τρίτη σε ολόκληρη την Ευρώπη, μετά τις Γιουγκοπλάστικα και Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Ολυμπιακός είχε δώσει δύο μοναδικές παραστάσεις απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό και την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό.

Αν και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μικρότερο μπάτζετ από τους αντιπάλους τους, κατάφεραν να φτάσουν και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση.

Οι Μοσχοβίτες είδαν από νωρίς τις διαθέσεις του Ολυμπιακού αφού ο ημιτελικός δεν είχε σχέση με τον τελικό των δύο ομάδων ένα χρόνο πριν. Οι Πειραιώτες ήταν αποφασισμένοι να μην μπουν σε... περιπέτειες και «καθάρισαν» σχετικά εύκολα τους πανίσχυρους Ρώσους:

Στον τελικό, η Ρεάλ έκανε το λάθος να προηγηθεί με 17 πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου και το πλήρωσε ακριβά. Η αντίδραση των παικτών του Μπαρτζώκα ήταν εκπληκτική και έχοντας για όπλο τους την άμυνα, οι «ερυθρόλευκοι» έτρεχαν συνεχώς στο τρανζίσιον και τελικά κατάφεραν να νικήσουν τους Ισπανούς με σκορ 100-88 σε ένα παιχνίδι - αποθέωση του μπάσκετ και να στεφθούν ξανά πρωταθλητές Ευρώπης.