Ολυμπιακός: Αδειάζει το ρόστερ από τις επιλογές Μπλατ

Δύο καλοκαίρια έκανε μεταγραφές ο Ντέιβιντ Μπλατ και από τους ξένους παίκτες που έφερε στον Ολυμπιακό, έχουν αποχωρήσει από την ομάδα σχεδόν όλοι!

Ολυμπιακός: Αδειάζει το ρόστερ από τις επιλογές Μπλατ

Σπουδαία προσωπικότητα ο Ντέιβιντ Μπλατ. Προπονητής εγνωσμένης αξίας και πετυχημένος, έχοντας πραγματοποιήσει μία τεράστια καριέρα. Όμως, το πέρασμα του στον Ολυμπιακό χαρακτηρίζεται αποτυχημένο. Όχι μόνο από το γεγονός πως οι "ερυθρόλευκοι" δεν κατάφεραν να διακριθούν, αλλά και επειδή όσους ξένους μπασκετμπολίστες έφερε, δεν κατάφεραν να στεριώσουν στο μεγάλο λιμάνι.

Οι περισσότεροι, μάλιστα, παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Σε αντίθεση για παράδειγμα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος όταν αποχώρησε, άφησε πίσω του σπουδαίους ξένους παίκτες-λαβράκια, όπως τους Μπράιαντ Ντάνστον, Οθέλο Χάντερ και Ματ Λοτζέσκι, οι οποίοι διέπρεψαν με τους Πειραιώτες και ακολούθως στην Ευρώπη.

Έχουμε και λέμε. Στην πρώτη του σεζόν (2018-2019) στο μεγάλο λιμάνι, ο Ντέιβιντ Μπλατ έφερε στον Ολυμπιακό τους: Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Ζακ ΛεΝτέι, Γιάνις Τίμα, Αξέλ Τουπάν και Μπριάντε Γουέμπερ. Οι δύο πρώτοι αποχώρησαν από τον Ολυμπιακό στο τέλος της σεζόν, ενώ οι δύο τελευταίοι πριν καν ολοκληρωθεί η αγωνιστική χρονιά! Ο Λετονός φόργουορντ δόθηκε δανεικός μεσούσης της σεζόν στην Χίμκι και ακολούθως πωλήθηκε στη ρωσική ομάδα.

Φέτος (2019-2020), ο Ντέιβιντ Μπλατ επέλεξε τους Κέβιν Πάντερ, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, Ίθαν Χαπ, Γουέιντ Μπάλντγουϊν, Μπράντον Πολ, Γουίλ Τσέρι (ήταν και πέρσι, αποχώρησε, και έμεινε στο τέλος σαν λύση ανάγκης) και Όγκουστιν Ρούμπιτ.

Αρχές Νοέμβρη ο Χαπ πήγε δανεικός στην Κρεμόνα και στις 9 του ίδιου μήνα αποχώρησε ο Κουζμίνσκας (Κουμπάν). Στα τέλη Δεκέμβρη ο Πάντερ πήγε στον Ερυθρό Αστέρα, ενώ φτάσαμε Γενάρη και βρίσκονται ήδη στην πόρτα της εξόδου οι Μπάλντγουϊν και Τσέρι! Σε όλα αυτά προσθέστε και τον Γουίλι Ριντ, ο οποίος, βέβαια, είναι επιλογή του Κεστούτις Κεμζούρα.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός σιγά-σιγά, αδειάζει από το ρόστερ του τις επιλογές του Ντέιβιντ Μπλατ, με τους μόνους που έχουν επιβιώσει, να είναι οι Μπράντον Πολ και Όγκουστιν Ρούμπιτ.