Ολυμπιακός: Έτσι θα αξιοποιηθεί ο Χαραλαμπόπουλος

Τέλειωσε ο δανεισμός του Χαραλαμπόπουλου στον Ιωνικό, επέστρεψε στον Ολυμπιακό και οι Πειραιώτες θα επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν το ταλέντο του για το υπόλοιπο της σεζόν. Παίζει με Βαλένθια. 

Ολυμπιακός: Έτσι θα αξιοποιηθεί ο Χαραλαμπόπουλος

Σχεδόν αιφνιδιαστικά, ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι ανακοίνωσε την απόκτηση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ένας μπασκετμπολίστας που χαρακτηρίστηκε από τα 15 του χρόνια ως το "next best thing" του ελληνικού μπάσκετ, διαπρέποντας με τις μικρές Εθνικές ομάδες. Στην πορεία, όμως, τόσο λόγω τραυματισμών, όσο και λόγω νοοτροπίας, κάπου έχασε την πορεία του, με αποτέλεσμα να χάσει έδαφος και να μείνει στάσιμος.

Πλέον, όμως, με την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, του δόθηκε η ευκαιρία, στα 22 του χρόνια, να... αναγεννηθεί από τις στάχτες του. Να δείξει έμπρακτα την μεγάλη γκάμα των δυνατοτήτων του, αλλά και το μέγεθος του αδιαμφισβήτητου ταλέντου του. Αποφασίστηκε να παραχωρηθεί δανεικός στον Ιωνικό, ώστε ο νεαρός σμολ-φόργουορντ να παίξει σε μία ομάδα που θα έχει ενεργό χρόνο συμμετοχής, βρίσκοντας ξανά τα πατήματά του, αλλά και την φόρμα του.

Και στη Νίκαια τα πήγε εξαιρετικά. Πέρα από το γεγονός πως βελτίωσε την σωματική και φυσική του κατάσταση, δούλεψε το καλοκαίρι εντατικά και στο αγωνιστικό κομμάτι, με αποτέλεσμα να κάνει... υψηλές πτήσεις με την ομάδα του Ιωνικού. Έπαιξε σε 14 παιχνίδια, έχοντας μέσο όρο 11.7 πόντους (67.1%, 32.7%, 72.7%), 4.8 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ, σε 26:42 λεπτά συμμετοχής.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, πλέον, επέστρεψε εσπευσμένα στο μεγάλο λιμάνι και μάλιστα έλαβε μέρος στο φιλικό του Ολυμπιακού κόντρα στον Πανιώνιο. Ο 22χρονος σμολ-φόργουορντ, μάλιστα, θα βρεθεί και στην αποστολή των "ερυθρολεύκων" για το παιχνίδι κόντρα στη Βαλένθια και αναμένεται να πάρει και χρόνο συμμετοχής.

Έτσι όπως θα διαμορφωθεί το ρόστερ, με τους Γουίλ Τσέρι και Γουίλι Ριντ να βρίσκονται εκτός ομάδας (θα τους ακολουθήσει σύντομα και ο Γουέιντ Μπάλντγουϊν), θα γίνουν ορισμένες αλλαγές. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος θα καλύψει την θέση "3" μαζί με τον Κώστα Παπανικολάου, με τον Μπράντον Πολ να "χαμηλώνει" περισσότερο στο "2". Όποτε χρειαστεί θα παίξει και στο "4", αν και εκεί η θέση δείχνει γεμάτη με τους Γιώργο Πρίντεζη, Σάσα Βεζένκοφ και Όγκουστιν Ρούμπιτ. Ο τελευταίος, βέβαια, από την στιγμή που υπάρχει η δεδομένη απουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ, θα μεταφερθεί στο "5". Ο 22χρονος φόργουορντ έχει δεδομένο ταλέντο στην επίθεση και ο τομέας στον οποίο θα πρέπει να δείξει βελτίωση είναι η άμυνα.

O Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ξέρει πως του έχει δοθεί μία ευκαιρία ζωής και καριέρας στον Ολυμπιακό και θέλει να αρπάξει την ευκαιρία από τα... μαλλιά. Έχει κίνητρο, θέληση, αποφασιστικότητα, αλλά και την κατάλληλη νοοτροπία (πλέον), ώστε να μην την αφήσει να πάει χαμένη και να δείξει έμπρακτα τις δυνατότητές του. Ο 22χρονος φόργουορντ θα ακολουθήσει την αποστολή στη Βαλένθια και θα λάβει μέρος στο παιχνίδι.