Ταβάρες: «Όλοι μου έλεγαν πως δεν θα πετύχω» (aud)

Ο Έντι Ταβάρες παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του Τζο Αρλάουκας.

Ταβάρες: «Όλοι μου έλεγαν πως δεν θα πετύχω» (aud)

Δηλώσεις στην εκπομπή του Τζο Αρλάουκας ''The Crossover'' έκανε ο Έντι Ταβάρες, με τον σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης να στέκεται στα πρώτα του χρόνια στο μπάσκετ όταν έπαιζε στην Γκραν Κανάρια, τους προπονητές που τον αμφισβήτησαν και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε λόγω του ότι ήταν αδύνατος.

Συγκεκριμένα ο Ταβάρες είπε:

Για την ζωή στο Πράσινο Ακρωτήρι πριν το μπάσκετ:

«Ήμουν στο μαγαζί της μητέρας μου κάθε μέρα ή ήμουν στην παραλία, γιατί δεν υπήρχε τίποτα να κάνεις»

Για τα πρώτα του βήματα στο άθλημα:

«Δεν είχα ιδέα τι να κάνω. Δεν ήξερα αν θα σουτάρω την μπάλα με τα χέρια ή τα πόδια... Απλά ήθελα να κάνω το καλύτερο που μπορούσα, να τους δείξω πόσο ήθελα την ευκαιρία να μάθω να παίζω μπάσκετ».

Για αυτούς που τον αμφισβήτησαν στην Γκραν Κανάρια και την προσπάθεια του να κάνει υπερήφανους τους γονείς του:

«Στο τέλος κάθε προπόνησης που κάναμε, για τρεις, έξι μήνες ή ακόμα και όλη την χρονιά, σκεφτόμουν ότι θέλω να τα παρατήσω. Κάθε μέρα. Χωρίς οικογένεια, φίλους, δεν είχα τίποτα. Προσπαθούσα να μάθω να παίζω μπάσκετ, αυτό. Όλοι μου έλεγαν, ''σε έφεραν μόνο επειδή είσαι ψηλός, δεν θα πετύχεις''. Είχα προβλήματα. Είχα πρόβλημα με το αίμα μου. Δεν είχα συντονισμό. Δεν είχα δύναμη στο σώμα μου γιατί ήμουν υπερβολικά αδύνατος».

«Προσπαθείς, προσπαθείς και δεν έχεις αποτέλεσμα. Σκέφτεσαι, ''τι πρέπει να κάνω για να τους κάνω υπερήφανους;'' Μερικοί προπονητές γελούσαν με εμένα, με έβλεπαν στο παρκέ και έλεγαν, ''δεν μπορεί να παίξει μπάσκετ''»

Ακούστε την συνέντευξη: