O Κεμζούρα και η ευθύνη που ανέλαβε

Ο Κεστούτις Κεμζούρα έχει επανειλημμένος δηλώσει πως αναλαμβάνει την ευθύνη. Τι σημαίνει όμως «αναλαμβάνω την ευθύνη»; Υφίσταμαι τις συνέπειες μήπως;

O Κεμζούρα και η ευθύνη που ανέλαβε

Έχει καταντήσει η μόνιμη επωδός στα χείλη του προπονητή του Ολυμπιακού έπειτα από κάθε ήττα. Παραφράζοντας ωστόσο την γνωστή παροιμία από τότε που βρέθηκε η «ευθύνη», χάθηκε το φιλότιμο, δημιουργείται ένα τεράστιο ερωτηματικό για την επαναλαμβανόμενη δήλωση. Και τι σημαίνει «αναλαμβάνω την ευθύνη»; Υφίσταμαι τις συνέπειες μήπως;

Ο κατά τα άλλα συμπαθής Κεστούτις Κεμζούρα βρίσκεται ύστερα από μια ιδιαίτερα ευτυχή για τον ίδιο συγκυρία στον πάγκο ενός ιστορικού συλλόγου. Θα πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα ευγνώμων που κάνει το «αγροτικό» του στην ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού.

Ταυτόχρονα όμως ας μην περιπαίζει τον φίλαθλο κόσμο με παχιές δηλώσεις αυτού του τύπου. Κάποιος πρέπει να πει στον Λιθουανό προπονητή ότι η ευθύνη δεν είναι μια προσχηματική έννοια αλλά συνεπιφέρει συνέπειες συνήθως οδυνηρές για όποιον τυχόν τις αναλαμβάνει.

Ίσως είναι η στιγμή να αναλογιστούμε όχι τόσο τα σφάλματα του πρώην βοηθού του Μπλατ, όσο αν η «προαγωγή» του συνιστά σφάλμα με το οποίο επιχειρήθηκε επί ματαίω να διορθωθεί προηγούμενο λάθος. Αν τελικά αποδειχθεί ότι ο Κεμζούρα δεν είναι παρά «αχυράνθρωπος» θα συνιστά τραγική ειρωνεία η ανάληψη οποιασδήποτε ευθύνης από μέρους του.