Πολ: «Είχα αρκετές προτάσεις, αλλά προτίμησα τον Ολυμπιακό»

O Mπράντον Πολ μίλησε για τους λόγους που αποφάσισε να έρθει στον Ολυμπιακό, για το πόσο κοντά έφτασε στο να έρθει πέρσι, αλλά στην μέχρι τώρα παρουσία του στο μεγάλο λιμάνι. 

Πολ: «Είχα αρκετές προτάσεις, αλλά προτίμησα τον Ολυμπιακό»

Στο Eurohoops παραχώρησε συνέντευξη ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού, Μπράντον Πολ. Αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα παρουσία του στο μεγάλο λιμάνι, αλλά και στο γεγονός πως η ομάδα του Πειραιά αγωνίζεται μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

-Πώς είναι η όλη εμπειρία στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακός μέχρι στιγμής;

“Πραγματικά απολαμβάνω το χρόνο μου εδώ. Μπορεί να είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα, αλλά αγαπώ την Ελλάδα. Αγαπώ το να μένω εδώ. Είναι ένα όμορφο και φιλήσυχο μέρος για να μείνεις. Ελπίζω τα πράγματα να συνεχίζουν να πηγαίνουν καλύτερα”.

-Τώρα παίζεις για τον Ολυμπιακό και όχι εναντίον του. Οι οπαδοί φωνάζουν για εσένα. Πώς είναι αυτή η εμπειρία;

“Είναι καλό. Έχουμε πιστούς οπαδούς και όταν έπαιξα εναντίον του Ολυμπιακού κατάλαβα ότι πρόκειται για ένα μεγάλο κλαμπ. Ήταν κάτι του οποίου ήθελα να είμαι μέρος και να έρθω εδώ. Ελπίζω να μπορέσω να χτίσω μια κληρονομιά εδώ και να συνεχίσω να βελτιώνομαι”.

-Ποιος ήταν ο παράγοντας που σε έπεισε να έρθεις και να υπογράψεις στον Ολυμπιακό;

“Ήταν ένας συνδυασμός του ότι ήθελα να επιστρέψω στην Ευρωλίγκα και να παίξω σε υψηλό επίπεδο. Επιπλέον ήθελα να παίξω με τον Σπανούλη, τον Μιλουτίνοφ, τον Παπανικολάου και τον Πρίντεζη. Έπαιξα κόντρα σε όλους αυτούς τους παίκτες πριν από χρόνια. Είδα το πάθος που είχαν και ήθελα να πάω κάπου και να κερδίσω”.

-Τώρα παίζετε μόνο στην Ευρωλίγκα. Πόσο διαφορετικό είναι για εσάς το ότι δεν έχετε αγώνες στο πρωτάθλημα;

“Είναι λίγο διαφορετικό. Όμως για εμένα που έχω παίξει σε τόσα διαφορετικά μέρη, δεν μου είναι δύσκολο να προσαρμοστώ σε αυτό. Έπαιξα στην Ισπανία και είχαμε μόνο το ισπανικό πρωτάθλημα. Έπαιξα στο τουρκικό πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα ταυτόχρονα και ήταν κάτι ευχάριστο, αλλά παράλληλα και δύσκολο με τα πολλά ταξίδια και παιχνίδια. Οπότε είναι λίγο διαφορετικό αλλά παίκτες σαν εμένα δεν χρειάζονται επιπλέον προετοιμασία, είμαι έτοιμος σε κάθε παιχνίδι. Για τους νεαρούς παίκτες θα ήταν εξαιρετικό να παίξουν στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα έπαιζαν εξαιρετικά εκεί. Εγώ από την πλευρά μου είμαι έτοιμος ό,τι και να γίνει”.

-Πόσες φορές βρέθηκες κοντά στο να υπογράψεις με τον Ολυμπιακό στο παρελθόν;

“Μιλούσα πέρυσι με τον κόουτς Μπλατ, πριν πάω στην Κίνα. Μου εξέφρασε το ενδιαφέρον του για εμένα. Υπήρξαν όμως κάποιοι άλλοι παράγοντες και δεν έληξαν καλά και τελικά πήγα στην Κίνα. Κρατήσαμε επαφή και μετά την Κίνα. Το καλοκαίρι είχα πολλές διαφορετικές προσφορές από πολλές ομάδες στον κόσμο, αλλά τελικά πήρα την απόφαση να έρθω εδώ”.