Βεζένκοφ: «Τίποτα δεν τελείωσε»

Ο Σάσα Βεζένκοφ διανύει τη δεύτερη του σεζόν στον Ολυμπιακό. Είναι ένας παίκτης ο οποίος αν και ακόμα βρίσκεται στο 24ο έτος της ηλικίας του, έχει αρκετά ικανοποιητικές μπασκετικές παραστάσεις αφού πριν έρθει στον Πειραιά είχε αγωνιστεί στον Άρη και την Μπαρτσελόνα.

Βεζένκοφ: «Τίποτα δεν τελείωσε»

Στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού της χώρας έφτασε το καλοκαίρι του 2018 έπειτα από μια τριετία στη Βαρκελώνη, στην οποία αν και είχε πάει ως πρώτος σκόρερ της Basket League με τη φανέλα του Άρη, δεν κατάφερε ίσως να δώσει όσα θα ήθελε ο ίδιος και όσα ζητούσε η ομάδα του.

Στον Ολυμπιακό ο Βεζένκοφ φέτος εμφανίζεται πιο ώριμος από την πρώτη του σεζόν και έχει δικαιολογήσει απόλυτα τους ανθρώπους της ΚΑΕ που τον επέλεξαν.
Μιλήσαμε με τον φόργουορντ της ομάδας του Πειραιά για τις διαφορές που παρουσιάζουν οι «ερυθρόλευκοι» στις δύο σεζόν του εκεί και του ζητήσαμε να μας αποκαλύψει το μυστικό του που τον έχει κάνει να εμφανίζεται συνεχώς καλύτερος στο παρκέ παιχνίδι με παιχνίδι.

Διαβάστε τι μας είπε για τους στόχους του Ολυμπιακού, για το τι έχει φταίξει και μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός δεν έχει τα αποτελέσματα που θέλει, αλλά και την ευχή του για το 2020!

Τι διαφορές έχεις εντοπίσει στην ομάδα στις δύο σεζόν που είσαι στον Ολυμπιακό;

Σίγουρα το να είσαι δεύτερη χρονιά σε μια ομάδα σε κάνει να νιώθεις πιο οικεία με τους ανθρώπους, με το περιβάλλον και βλέπω πλέον αυτό το δέσιμο μεταξύ των ανθρώπων, του σταφ, των αθλητών, ότι όλα είναι σαν μια οικογένεια

Η ανοδική απόδοση σου φέτος που οφείλεται; Βλέπουμε ότι από αγώνα σε αγώνα παίζεις καλύτερα.

Ο στόχος μου είναι ένας. Να κερδίσει η ομάδα και να βελτιώνομαι εγώ προσωπικά. Μέσα από τη δουλειά το πετυχαίνουμε αυτό και όπως όλοι, έτσι κι εγώ προσπαθώ να βρίσκομαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Συνεχίζω να δουλεύω, είμαι αφοσιωμένος σε αυτό αφού μόνο με δουλειά πάει κάποιος μπροστά και αυτό θέλω να κάνω.

Ποιο είναι το πρόβλημα της ομάδας και δεν έχει τα αποτελέσματα που θα ήθελε μέχρι τώρα;

Πολλοί νέοι παίκτες, η αλλαγή του προπονητή. Αν θέλουμε να βρούμε δικαιολογίες υπάρχουν πολλές. Όμως νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι ότι σε δύο – τρία κρίσμα παιχνίδια δεν καταφέραμε κι εμείς συνολικά να «κάνουμε τη δουλειά», να τα κερδίσουμε όλοι μαζί. Νομίζω ότι όλα αυτά μαζί ευθύνονται. Πάμε να ανακάμψουμε όμως στη δύσκολη συνέχεια που έρχεται. Δεν έχει τελειώσει τίποτα.

Τι θα άλλαζες στη μέχρι τώρα σου καριέρα;

Δεν θα άλλαζα κάτι. Δεν μου αρέσει να αλλάζω. Όλες οι αποφάσεις που παίρνω είναι συνειδητές, οπότε δεν θα έκανα τίποτα διαφορετικό. Θα έκανα τα πάντα όπως τώρα.

Τι εύχεσαι για το νέο έτος και τι μήνυμα στέλνεις στον κόσμο του Ολυμπιακού;

Εύχομαι υγεία σε όλους τους ανθρώπους. Για την ομάδα μου εύχομαι να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο μας χαρούμενο και να έρχεται να χαίρεται τον Ολυμπιακό.