Πέσιτς: «Θα πρέπει να περιορίσουμε τους καλούς σουτέρ του Ολυμπιακού»

Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα προέβη και εκείνος σε δηλώσεις σχετικές με την αναμέτρηση της ομάδας του με τον Ολυμπιακού, τονίζοντας σε αυτές πως πρώτος στόχος του είναι να περιορίσει τους καλούς σουτέρ των «ερυθρόλευκων», όπως ο Πολ, ο Τσέρι και ο Ρότσεστι.

Πέσιτς: «Θα πρέπει να περιορίσουμε τους καλούς σουτέρ του Ολυμπιακού»

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς παρευρέθηκε στην media day της Μπαρτσελόνα ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό το βράδυ της Παρασκευής (27/12, 22:00) μιλώντας τόσο για τον μεγάλο ρόλο που παίζουν οι αποδόσεις των τριών έμπειρων Ελλήνων των «ερυθρόλευκων» (Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου», όσο και για το πόσο απειλητική μπορεί να γίνει στον αιφνιδιασμό αλλά και στα τρίποντα η ομάδα του Πειραιά, έχοντας ως αξιέπαινους σουτέρ, τους Μπράντον Πολ, Τέιλορ Ρότσεστι και Ουίλ Τσέρι.

Πιο συγκεκριμένα οι δηλώσεις του πολύπειρου τεχνικού:

«Όπως πάντα, δεν υπάρχει παιχνίδι που να μην είναι δύσκολο. Αυτό το παιχνίδι είναι εναντίον μιας ομάδας που ξέρει πως να κερδίζει και πως να παίζει σε αυτό το επίπεδο. Μια ομάδα της οποίας οι 3 σπουδαίοι Έλληνες παίκτες, ο Σπανούλης, ο Παπανικολάου και ο Πρίντεζης είναι κύριοι παράγοντες στον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού.

Έχουν επίσης αρκετούς αθλητικούς Αμερικανούς, τόσο στην περίμετρο όσο και μέσα στο «ζωγραφιστό», αλλά και τον Βεζένκοφ, ο οποίος παίζει ακόμα περισσότερο στα τελευταία παιχνίδια και παίζει καλά. Είναι ένα σύνολο που ακόμα ψάχνει την συνέχεια των νικηφόρων σερί του, όπως πολλές ομάδες στην EuroLeague, αλλά έχουν πολύ ταλέντο, είναι αθλητικοί και τρέχουν γρήγορα στην επίθεση.

Έχουν πολύ καλούς σουτέρ, όπως ο Τσέρι, ο Πολ και Ρότσεστι. Για αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και ανταγωνιστικοί, περισσότερα από όλα στην αμύνα, ώστε να μπορέσουμε να εξουδετερώσουμε καλάθια από αιφνιδιασμό αλλά και από το τρίποντο».