Η ανάγκη του Ολυμπιακού για έναν guard(ian)

Μια ακόμα πικρή ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός στη φετινή Ευρωλίγκα. Ο Μπράουν πυροβολούσε από όπου ήθελε, οι Πειραιώτες κοιμόντουσαν για δύο περιόδους και κάπως έτσι η ευφορία μετά τη νίκη επί της Χίμκι, μετατράπηκε σε προβληματισμό... 

Η ανάγκη του Ολυμπιακού για έναν guard(ian)

Δεν είναι εύκολο αυτό που κάνει φέτος ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα, πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι σε αυτό.

Η ομάδα του Πειραιά είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο και καταφέρνει να ρίχνει στα... τάρταρα τους οπαδούς του όταν αυτοί δύο μέρες πριν είναι στα ουράνια με χαρακτηριστική ευκολία.

Για μια ακόμα φορά οι «ερυθρόλευκοι» είδαν τα αντίπαλα γκαρντ να τους κάνει πάρτι! Ο Μπράουν σημείωσε 34 πόντους και αναδείχθηκε σε μορφή του αγώνα, κάτι που φέτος έχει συμβεί σε πολλούς αντίπαλους γκαρντ.

Η ευθύνη βαραίνει συνολικά την ομάδα αλλά και τον προπονητή ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο κοιμόταν και παρέσυρε και τους παίκτες του. Η επιμονή του Κεμζούρα να κρατήσει για οκτώ συνεχόμενα λεπτά τον Τσέρι στο παιχνίδι και να απενεργοποιήσει εντελώς τον Κόνιαρη στοίχισε πολύ ακριβά στους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός προηγούταν με δέκα πόντους στο ημίχρονο και έδειχνε ότι θα εξαργύρωνε τη νίκη που είχε πάρει στο ΣΕΦ κόντρα στη Χίμκι. Όμως κάπου εκεί επήλθε ολοκληρωτική κατάρρευση και οι Σέρβοι, μια ομάδα μέτρια που φιγουράρει σταθερά φέτος στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Ότι και να λέμε όμως τώρα σημασία έχει ότι η ιστορία έγραψε μια ακόμα ήττα. Σε μια βραδιά που πολλοί ονειρεύονταν να δουν τον Σπανούλη να ανεβαίνει πρώτος στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ της Euroleague, ο Ολυμπιακός γέμισε με απογοήτευση τους φίλους του.

Απέδειξε δε, αυτό που λέμε πολλοί, εδώ και καιρό: ότι φέτος είναι μια ομάδα ικανή για το καλύτερο, αλλά και το χειρότερο. Και ότι σε διάστημα μόλις δύο ημερών μπορεί να φέρει τον «χειμώνα», μέσα στο «καλοκαίρι».

Πάνω απ' όλα όμως αποδείχθηκε ότι στην περιφέρεια η ομάδα του Πειραιά χρειάζεται έναν γκαρντ που θα είναι και «φύλακας» για τους αντίπαλους «κοντούς»...