Ολυμπιακός-Χίμκι 109-98: Ο Κεμζούρα το είπε με ένα επιφώνημα: ΟΥΑΟΥ

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Κεστούτις Κεμζούρα αποθέωσε τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Παπανικολάου, τονίζοντας στον τελευταίο πως «αν παίζει έτσι, ο Ολυμπιακός δεν χάνει»

Ολυμπιακός-Χίμκι 109-98: Ο Κεμζούρα το είπε με ένα επιφώνημα: ΟΥΑΟΥ

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Κεστούτις Κεμζούρα δήλωσε ανακουφισμένος: «Ουάου!! Αυτό που έγινε ήταν εκπληκτικό! Είχαμε το προβάδισμα στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και το αξίζαμε, γιατί είχαμε ακολουθήσει το πλάνο μας. Έτσι όμως είναι το σύγχρονο μπάσκετ και η Ευρωλίγκα. Απέναντι σε ομάδες όπως είναι η Χίμκι, αν χάσεις την συγκέντρωση του για 2-3 λεπτά, και ο αντίπαλος βάζει δύο-τρία μεγάλα σουτ, έρχονται τα πάνω-κάτω.

Ο Σβεντ έβαλε 36 πόντους, αλλά πήρε πάνω του πάρα πολλά σουτ. Είναι καλός παίκτης, αλλά θεωρώ πως του κάναμε καλή δουλειά. Κάναμε και αλλαγές στην άμυνα πάνω του, αλλά σουταρε υπερβολικά πολλά σουτ. Στο τέλος δείξαμε μεγάλη καρδιά, για ένα ματς που έδειχνε χαμένο. Όλη η ομάδα! Βάλαμε μεγάλα σουτ στο τέλος, παίξαμε επιθετικά, πιέσαμε και φτάσαμε στην ανατροπή και στη νίκη. Κάναμε σωστά τις παγίδες, κάναμε διάφορα μικρά πράγματα σωστά, που μας κράτησαν ζωντανούς. Στην παράταση κυριαρχήσαμε από την άμυνα μας.

Ο Σβεντ ήταν κουρασμένος στον έξτρα χρόνο, δεν είχε δυνάμεις. Είναι σημαντική και μεγάλη νίκη για εμάς. Είμαι χαρούμενος από τον τρόπο που ήρθε. Θα μας δώσει μεγάλη ώθηση. Πριν το παιχνίδι είχα τονίσει πως θα παίξουν καθοριστικό ρόλο τα λάθη και τα ριμπάουντ. Και αυτό έγινε!

Είναι ομαδική νίκη, αλλά θέλω να σταθώ στον σπουδαίο Σπανούλη. Έβαλε μεγάλα σουτ, έδωσε 10 ασίστ. Ο Πρίντεζης ήταν τρομερός, ενώ ο Παπανικολάου είχε το πνεύμα. Μας έδωσε ενέργεια, μας κράτησε όλους μαζί και του είπα μετά το τέλος του αγώνα, πως όποτε παίζει έτσι, είναι αδύνατον για τον Ολυμπιακό να χάσει.

Κάποια στιγμή έβγαλα τον Σπανούλη, ξέρω πως δεν του άρεσε, αλλά του είπα πως ήθελα να τον ξεκουράσω, για να είναι περισσότερο φρέσκος στο τέλος, γιατί ξέρω την μεγάλη ποιότητα που έχει. Πριν την ανατροπή είπα στους παίκτες μου να παραμείνουν επιθετικοί και να πάρουν ρίσκα. Να πάνε σε γρήγορα και σωστά τρίποντα. Να πιέσουν στην άμυνα και να πάρουν σωστές αποφάσεις. Άλλο όμως να το λες και άλλο να το κάνεις. Παίξαμε και διαφορετικές άμυνες, κάπου μπέρδεψα πιστεύω τα παιδιά και σε αυτό έχω ευθύνη και εγώ».