Big Balls...

Ο Ολυμπιακός νίκησε στο ΣΕΦ τη Χίμκι (109 - 98) σε ένα ματς που μέχρι το 28ο λεπτό είχε βρει τον τρόπο να κλειδώσει τον Σβεντ και φάνταζε κυρίαρχος, όμως τελικά κατάφερε να βρεθεί πίσω με 9 πόντους πριν το στείλει στην παράταση.

Big Balls...

Δύο ήταν τα ζητούμενα για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με τη Χίμκι:

Πρώτον να πάει σε γρήγορο παιχνίδι με υψηλό σκορ, αφού οι Ρώσοι έχουν μια από τις χειρότερες άμυνες στη διοργάνωση και δεύτερον να κρατήσει σε ανεκτά επίπεδα σκοραρίσματος τον Σβεντ.

Οι παίκτες του Κεμζούρα τα πήγαν εξαιρετικά και στις δύο... αποστολές τους στο πρώτο ημίχρονο καταφέρνοντας να έχουν την εικόνα του απόλυτου «αφεντικού» στο παρκέ του ΣΕΦ.

Η Χίμκι όσο έτρωγε καλάθια ήταν βέβαιο ότι θα ήταν πίσω στο σκορ από τη στιγμή που ο Σβεντ δεν είχε πάρει μπροστά και ο Τίμα ήταν στη Μόσχα, χωρίς να μπορεί να βοηθήσει τους συμπαίκτες του.

Μάλιστα, η διαφορά στις δύο πρώτες περιόδους θα ήταν μεγαλύτερη αν ο διακαής καλοκαιρινός πόθος του Ντέιβιντ Μπλατ που ακούει στο όνομα Τζέρεμι Έβανς, δεν σημείωνε στις δύο πρώτες περιόδους 11 πόντους.

Στην τρίτη περίοδο ενώ ο Ολυμπιακός φάνηκε να ελέγχει το ματς, χάλασε εύκολα ότι δύσκολα έχτιζε επί 20 λεπτά, μέσα σε μόλις δύο. Ο Σβεντ με δύο τρίποντα κατέβασε τη διαφορά στους τρεις πόντους και ο αγώνας ενώ φαινόταν ότι εύκολα ή δύσκολα θα κατέληγε στον Ολυμπιακό, έγινε θρίλερ.

Η απόφαση του Κεμζούρα να αλλάζει συνεχώς παίκτες πάνω στον Σβεντ είχε ευδοκιμήσει επί 28 λεπτά, όμως τότε ο Ρώσος έδειξε την κλάση του και με συνεχόμενους πόντους έβαλε μπροστά την ομάδα του επτά λεπτά πριν το τέλος.

Κάπου εκεί οι Ρώσοι πήραν αρκετό αέρα, άρχισαν να «πυροβολούν» αδιακρίτως από την περιφέρεια και εύκολα πήγαν τη διαφορά στους έξι πόντους. Η περιφέρεια του Ολυμπιακού αδυνατούσε να παίξει καλά στα μετόπισθεν και είναι γνωστό ότι όταν βάζεις ένα - δύο δύσκολα σουτ, μετά ότι κάνεις, συνήθως σου βγαίνει.

Κάπως έτσι, 4.36'' πριν το τέλος ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο -6 και πλέον η νευρικότητα ήταν εμφανέστατη στις κινήσεις των παικτών της ομάδας του Πειραιά η οποία για να πούμε και την αλήθεια έπαιζε ματς ζωής και θανάτου για την επιβίωσή της στην Euroleague.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε, μείωσε αμέσως στον πόντο, όμως κάπου εκεί φαινόταν ότι ήρθε η καταστροφή. Σε τρεις συνεχόμενες φάσεις ο Σβεντ έμεινε με τον Μιλουτίνοφ στις αλλαγές, τις δύο σημείωσε τρίποντο, την τρίτη η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι, όμως οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν στους Ρώσους την μπάλα δώρο και ο Καράσεφ με νέο τρίποντο «έγραψε» το 83-90. Το πράγμα είχε ζορίσει πολύ για τους γηπεδούχους οι οποίοι έδειχναν να κάνουν τεράστιο δώρο στη Χίμκι, τη στιγμή που οι ίδιοι έβαζαν τέρμα στα όνειρά τους να μείνουν ζωντανοί στο παιχνίδι της οκτάδας.

Κάπου εκεί όμως μίλησε η ψυχή. Με τρία διαδοχικά τρίποντα των Πρίντεζη, Πολ και Σπανούλη ο Ολυμπιακός έστειλε τον αγώνα στην παράταση και εκεί οι παίκτες του Κεμζούρα εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να «κλειδώσουν» τη νίκη, όπως και τελικά έγινε (13-2 το σκορ).

Αν ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί από τη Χίμκι στο ΣΕΦ, το όνειρο της οκτάδας θα απομακρυνόταν. Η νίκη όμως και κυρίως ο τρόπος που αυτή ήρθε, με μια τόσο τεράστια ανατροπή, δίνει όχι μόνο ελπίδες στον Ολυμπιακό, αλλά του ανεβάζει ακόμα περισσότερο το ηθικό ενόψει της συνέχειας της Euroleague.