Πιτίνο: «Η Μακάμπι έχει από τις πιο δύσκολες έδρες που έχω βιώσει»

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» προέβη σε δηλώσεις κατά την αναχώρηση της ομάδας από το «Ελ.Βενιζέλος» για το Ισραήλ, τονίζοντας πως η Μακάμπι όχι μόνο έχει μια από τις πιο δύσκολες έδρες που έχει δει αγωνιστεί αλλά έχει και την καλύτερη άμυνα σε όλη την διοργάνωση.

Πιτίνο: «Η Μακάμπι έχει από τις πιο δύσκολες έδρες που έχω βιώσει»

Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει για το Ισραήλ και το Τελ Αβίβ όπου θα αντιμετωπίσει την Μακάμπι το βράδυ της Πέμπτης (19/12, 21:05) στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Ο τεχνικός των «πρασίνων», Ρικ Πιτίνο, προέβη σε δηλώσεις κατά την αναχώρηση της ομάδας του από το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος», αναφέροντας μεταξύ άλλων πως η ομάδα του Γιάννη Σφιαρόπουλου έχει την καλύτερη άμυνα σε όλη την διοργάνωση.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αμερικανός τεχνικός: «Η Μακάμπι είναι η καλύτερη αμυντική ομάδα της διοργάνωσης και εξαιρετική στο physical παιχνίδι. Όπως και ο Παναθηναϊκός έχει πάντοτε αβαντάζ στο γήπεδό της, λόγω της ατμόσφαιρας. Ξέρουμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Στα σαράντα και πλέον χρόνια που είμαι προπονητής αυτή είναι από τις πιο απαιτητικές καταστάσεις που έχω βιώσει.

Προφανώς το να σκοράρεις απέναντι σε αυτή την άμυνα που έχει δυσκολέψει όλες τις ομάδες είναι σημαντικό. Διαθέτουν μια νεανική ομάδα που, όπως προανέφερα, αρέσκεται στο physical παιχνίδι και τα κατάφερε καλά απέναντι στην ΤΣΣΚΑ την προηγούμενη εβδομάδα. Πρέπει να διασφαλίσουμε πως θα παίξουμε και εμείς δυναμικά ώστε να “τρέξουμε” σωστά τις επιθέσεις μας».