Κουρτινάιτις: «Πολλά θα εξαρτηθούν από το πως θα παίξει ο Σπανούλης»

Ο τεχνικός της αντιπάλου του Ολυμπιακού το βράδυ της Τετάρτης (18/12, 21:00), Ρίμας Κουρτινάιτις, προέβη στις καθιερωμένες του δηλώσεις στην συνέντευξη Τύπου της ομάδας του.

Κουρτινάιτις: «Πολλά θα εξαρτηθούν από το πως θα παίξει ο Σπανούλης»

Ο προπονητής της Χίμκι, Ρίμας Κουρτινάιτις, λίγες ώρες πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης της ομάδας του με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (18/12, 21:00) στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της EuroLeague, έκανε τις καθιερωμένες του δηλώσεις.

Ο Λιθουανός τεχνικός, στάθηκε κυρίως στην αλλαγή φιλοσοφίας που έχει επιφέρει ο ομοεθνής του τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Κεστούτις Κεμζούρα, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα αγωνιστεί ο Βασίλης Σπανούλης, καθώς από αυτό θα κριθεί η έκβαση του αγώνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της ρωσικής ομάδας:

«Αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός αγωνίζεται πολύ καλά. Αφότου έγινε πρώτος προπονητής, ο Κεστούτις Κεμζούρα έκανε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ, αλλά είναι δύσκολο να μιλήσουμε ξεκάθαρα για τον Ολυμπιακό, καθώς από την μια πλευρά δεν αγωνίζεται στο εγχώριο του πρωτάθλημα και είναι φυσικό να έχιε περισσότερη ενέργεια και δύναμη από τις υπόλοιπες ομάδες.

Από την άλλη πλευρά όμως, χάνουν τον αγωνιστικό ρυθμό καθώς αγωνίζονται μια, το πολύ δύο, φορές την εβδομάδα. Ένα όμως είναι απόλυτα σίγουρο: Ο Ολυμπιακός πάντα παίζει τέλεια στην έδρα του και παλεύει για 40 λεπτά. Πολλά θα κριθούν από το πως θα παίξει ο Σπανούλης. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να τον σταματήσουμε. Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας, είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα, ειδικά μπροστά στους οπαδούς της. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά θα το παλέψουμε.»