Ο Ολυμπιακός πρέπει να ξεκινήσει την αντεπίθεσή του

Οι «ερυθρόλευκοι» αύριο (18/12) αντιμετωπίζουν την Χίμκι και τα περιθώρια για απώλειες έχουν στενέψει αρκετά. Θέλουν μόνο νίκη για να μπορούν να έχουν στόχους και μετά τον Φεβρουάριο...

Ο Ολυμπιακός πρέπει να ξεκινήσει την αντεπίθεσή του

Κομβικής σημασίας για το μέλλον και τους στόχους του Ολυμπιακού στη φετινή Euroleague θα πρέπει να θεωρείται ο αυριανός αγώνας των Πειραιωτών στο ΣΕΦ κόντρα στη Χίμκι.

Οι παίκτες του Κεστούτις Κμεζούρα έχουν ρεκόρ 5-8 και η νίκη στο ματς απέναντι στην ομάδα της Ρωσίας είναι μονόδρομος αφού φέτος ήδη έχει χαθεί πολύ έδαφος στη μάχη της κατάκτησης μιας εκ των οκτώ πρώτων θέσεων που δίνουν εισιτήριο για το Fianl Four της διοργάνωσης.

Το μεγάλο ερώτημα ενόψει του αγώνα είναι ποιο από τα δύο φετινά του πρόσωπα θα εμφανίσει ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» φέτος είναι μια ομάδα ή του ύψους ή του βάθους, γεγονός που μέχρι στιγμής τους έχει στοιχίσει ήττες από ομάδες που δε θεωρούνται και «μεγαθήρια» όπως η Ζενίτ και η Βιλερμπάν.

Λογικά ο αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Σπανούλης θα αγωνιστεί κόντρα στους Ρώσους και θα ενισχύσει τους συμπαίκτες του. Ο "Kill Bill" είναι το βαρόμετρο της ομάδας και φέτος και από την απόδοσή του εξαρτώνται πολλά στο παιχνίδι της. Σημαντικότερο όμως ακόμα και από την παρουσία του είναι το γεγονός ότι αυτός ο αγώνας είναι από εκείνους που οι παίκτες πρέπει να μπαίνουν μέσα με το «μαχαίρι στα δόντια» και να μη συμβιβάζονται με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη.

Η Χίμκι βρίσκεται πάνω από τον Ολυμπιακό στην κατάταξη και οι Πειραιώτες θα πρέπει να την ανταγωνιστούν στον δρόμο προς τα play offs. Ο Ολυμπιακός φέτος έχει πιο δύσκολο έργο από προηγούμενες χρονιές, αφού ομάδες που παλιότερα βρίσκονταν σε κάποια... ύφεση, πέρυσι και φέτος είναι αρκετά ανεβασμένες. Τρανά παραδείγματα για αυτό είναι η Εφές, η Αρμάνι, η Χίμκι και η Μπαρτσελόνα η οποία έχει γίνει «διαστημική».

Για τον λόγο αυτό είναι χρέος του Ολυμπιακού αύριο στο ΣΕΦ να τα δώσει όλα για τη νίκη και στη συνέχεια να κάνει το ίδιο και κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα την ερχόμενη Παρασκευή.

Τα περιθώρια πλέον έχουν στενέψει αρκετά για άλλες απώλειες και αν ο Ολυμπιακός θέλει να έχει κάποιο στόχο και τον Φεβρουάριο θα πρέπει να ξεκινήσει τώρα την αντεπίθεσή του...