Ολυμπιακός: Μονόδρομος το «δύο στα δύο» με Χίμκι και Ερυθρό Αστέρα

Αν ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει να έχει ελπίδες για πρόκριση στα προημιτελικά, επιβάλλεται να νικήσει τόσο την Χίμκι, όσο και τον Ερυθρό Αστέρα στη «διαβολοβδομάδα» που έρχεται.

Ολυμπιακός: Μονόδρομος το «δύο στα δύο» με Χίμκι και Ερυθρό Αστέρα

Πλησιάζουμε στα μέσα της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας και σιγά-σιγά αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν τόσο οι ομάδες που θα διεκδικήσουν το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά, όσο και εκείνους που θα επιδιώξουν την πρόκριση στα πλέι-οφς. Οι Πειραιώτες είναι στην 11η θέση αυτή την στιγμή, έχοντας ρεκόρ 5-8. Στην 8η θέση είναι η Αρμάνι Μιλάνο με 7-6, με τους «ερυθρόλευκους», δηλαδή, να βρίσκονται αυτή τη στιγμή δύο νίκες μακριά από τον στόχο τους.

Είναι γεγονός πως οι παίκτες του Κεστούτις Κεμζούρα έχουν παρουσιάσει ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο τις τελευταίες εβδομάδες (με εξαίρεση την απογοητευτική τους εκόνα με την Ρεάλ), έχουν πάρει θετικά αποτελέσματα, αλλά έχουν χάσει και ματς και σιγά-σιγά θα πρέπει να αρχίσουν να γίνονται περισσότερο αποτελεσματικοί.

Ας μην γελιόμαστε, τα περιθώρια αρχίζουν και στενεύουν και αν ο Ολυμπιακός θέλει να στείλει μήνυμα σε όλη την Ευρώπη πως είναι αποφασισμένος να πάρει την πρόκριση, την ερχόμενη «διαβολοβδομάδα» επιβάλλεται να κάνει το «δύο στα δύο» στις νίκες. Πρώτος αντίπαλος η Χίμκι στο ΣΕΦ την ερχόμενη Τετάρτη, με την ρωσική ομάδα να έχει ρεκόρ 7-6, όντας στην 7η θέση της κατάταξης. Οι Πειραιώτες με νίκη, όχι μόνο θα ανέβουν περισσότερο στη κατάταξη, αλλά θα κόψουν έδαφος και από την παρέα του Αλεξέι Σβεντ.

Ακολούθως, την Παρασκευή, έρχεται ματς στο Βελιγράδι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα του Ντράγκαν Σάκοτα. Δεν πρόκειται για ομάδα-φόβητρο και «επιβάλλεται» οι Πειραιώτες να πάρουν το «διπλό» μέσα στη Σερβία. Με ενδεχόμενο «δύο στα δύο» θα κάνουν γερό μπάσιμο για την οκτάδα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα χάσουν σημαντικό έδαφος, ενώ ακολούθως έρχεται δύσκολο ματς στη Βαρκελώνη κόντρα στη Μπαρτσελόνα .

Άπαντες στο μεγάλο λιμάνι έχουν εμπεδώσει και καταλάβει πως υπάρχει ένα τεράστιο «πρέπει» για νίκες απέναντι σε Χίμκι και Ερυθρό Αστέρα και οι Πειραιώτες έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους, έχοντας στόχο να παρουσιαστούν απόλυτα έτοιμοι στις δύο αυτές τις αναμετρήσεις.

Η ρωσική ομάδα είναι εντυπωσιακή στην επίθεση και διαθέτει την δεύτερη καλύτερη στη διοργάνωση, έχοντας μέσο όρο 89.0 πόντους ανά παιχνίδι .Παράλληλα, είναι δεύτερη και στον τομέα των ασίστ, έχοντας 19.1 ανά αγώνα. Ένα σύνολο που αρέσκεται να παίζει γρήγορο μπάσκετ, πηγαίνοντας τα παιχνίδια της σε πολλές κατοχές, διαθέτοντας και καλό ποσοστό από την περιφέρεια (38.2%).

Και ποιοι είναι οι βασικοί δράστες της; Ο εντυπωσιακός Αλεξέι Σβεντ (19.8 πόντοι) που παραμένει ο ηγέτη της, αλλά και ο γνώριμος σε όλους μας, Γιάνις Τίμα, ο οποίος στη Χίμκι τα πηγαίνει περίφημα (14.4 πόντοι, 38.8% τρίποντα, 65.2% δίποντα). Δύο παίκτες στους οποίους και θα δώσουν βαρύτητα οι «ερυθρόλευκοι» ώστε να τους περιορίσουν.

Πρέπει να επιστρέψει και ο Ολυμπιακός σε κάποιες βασικές αρχές του στην άμυνα, γιατί ναι μεν έχει δείξει βελτίωση στον τομέα της επίθεσης, αλλά ανασταλτικά έχει χαλαρώσει, έχοντας δεχτεί 99 πόντους από τον Παναθηναϊκό και 93 από την Ρεάλ.