Τελικά χρειάζεται ή όχι ο Ολυμπιακός ένα ακόμη γκαρντ;

Τα γκαρντ του Ολυμπιακού φέτος εξελίσσονται σε «αχίλλειο πτέρνα» της ομάδας αφού οι περιφερειακοί αντίπαλοι είναι αυτοί που κάνουν τις μεγαλύτερες ζημιές. Μήπως τελικά οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται ενίσχυση εκεί; 

Τελικά χρειάζεται ή όχι ο Ολυμπιακός ένα ακόμη γκαρντ;

Οι δύο πιο αξιόπιστοι παίκτες του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή στα γκαρντ είναο ο Βασίλης Σπανούλης και ο Τέιλορ Ρότσεστι. Δηλαδή, οι δύο γηραιότεροι. Η ηλικία τους μαζί, φτάνει τα 71 χρόνια! Κι όμως είναι συνήθως τα σημεία αναφοράς των «ερυθρόλευκων» μαζί με τον Τσέρι ο οποίος είναι ένας παίκτης του 6 και συνήθως παίζει στο 7 και πάνω.

Είναι πρόβλημα αυτό για την περιφέρεια της ομάδας του Πειραιά η οποία μπορούμε να πούμε ότι φέτος αποτελεί και την «αχίλλειο πτέρνα» του Ολυμπιακού, αφού αν παρατηρήσει κανείς τις ήττες του στην Ευρωλίγκα, θα διαπιστώσει εύκολα ότι οι αντίπαλοι «κοντοί» κάνουν πάρτι!

Λάρκιν, Μίσιτς, Ράις, Λο, Καμπάτσο, Κοζέρ. Μερικά ονόματα παικτών που φέτος έκαναν ότι ήθελαν απέναντι στην περιφερειακή άμυνα του Κεμζούρα. Ο Ολυμπιακός λοιπόν ενώ διαθέτει μια πανίσχυρη φροντλάιν, εκεί όπου δεσπόζει ο Μιλουτίνοφ ακόμα κι όταν δεν είναι στα καλύτερά του, μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Ριντ που ανεβαίνει, αλλά και τους Ρούμπιτ και Βεζένκοφ ο οποίος συνεχώς εμφανίζεται καλύτερος στο παρκέ, έχει σοβαρό θέμα στην περιφέρεια και κυρίως όσον αφορά την άμυνά του.

Εκεί φαίνεται ότι δεν βρίσκει ρυθμό για κανένα λόγο ο Πάντερ ο οποίος αποκτήθηκε για να συμπληρώνει τον Σπανούλη στο σκοράρισμα και όσο αγωνίζεται περισσότερο κακό κάνει, παρά καλό στην ομάδα του. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν υπήρχε σκέψη να γίνει κάποια προσθήκη στα γκαρντ από τον Ολυμπιακό.

Ωστόσο οι συνεχόμενες κακές εμφανίσεις του Πάντερ δεν αποκλείεται να φέρουν εξελίξεις. Ο Κεμζούρα απέδειξε με τον Μπάλντγουιν ότι είναι κόουτς που δίνει ευκαιρίες. Ωστόσο όταν κάποιος δεν μπορεί να τις αρπάξει, τότε είναι φυσιολογικό κάποια στιγμή να σταματήσει και να τις παίρνει.

Ο Ολυμπιακός τον τελευταίο καιρό δείχνει πιο σταθερή ομάδα απ' ότι στο ξεκίνημα της σεζόν. Αν θα σταθεροποιηθεί σε αυτή την ανοδική πορεία δεν το ξέρουμε. Ελπίζουμε η εμφάνιση απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης και η ήττα με κάτω τα χέρια να ήταν μια κακή παρένθεση και όχι ένα πισωγύρισμα. Όπως και να έχει όμως ήταν ένας ακόμα αγώνας που ανέδειξε τη φετινή - μεγάλη - αδυναμία της ομάδας του Πειραιά.