Η Ρεάλ Μαδρίτης μέσα από τα μάτια του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Πέμπτη (12/12, 22:00) στην Ισπανία τη Ρεάλ Μαδρίτης για την 13η αγωνιστική της Euroleague και η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ παρουσίασε το προφίλ της ομάδας του Πάμπλο Λάσο. 

Η Ρεάλ Μαδρίτης μέσα από τα μάτια του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι αντιμετωπίζει τη Ρεάλ στη Μαδρίτη για την 13η αγωνιστική της Euroleague και η ομάδα του Πειραιά θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό σε μια πολύ δύσκολη έδρα.

Ως είθισται η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ παρουσίασε μέσα από το επίσημο site της τη «Βασίλισσα».

Αναλυτικά η παρουσίαση της Ρεάλ μέσα από τα μάτια του Ολυμπιακού:

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν και παραμένει μια τεράστια δύναμη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα Ευρώπης (δέκα το σύνολο συμπεριλαμβανομένης και της προ Ευρωλίγκας εποχής), ενώ τα τελευταία εννιά χρόνια έχει δώσει το παρών σε εφτά φάιναλ φορ και έχει «σηκώσει» 2 Ευρωλίγκες!

Το πιο λαμπρό αστέρι: Ρούντι Φερνάντεθ! Ο Ισπανός γκαρντ δεν είναι πλέον το πρώτο βιολί επιθετικά για την ομάδα του (Ράντολφ, Καμπάτσο και Ντεκ είναι στις πρώτες θέσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας), παραμένει, ωστόσο, ένας παίκτης με τεράστια αξία στο μπασκετικό χρηματιστήριο, ενώ οι τίτλοι του σε συλλογικό και Εθνικό επίπεδο «μιλούν» από μόνοι τους. Ήταν και παραμένει ο απόλυτος σταρ των Μαδριλένων.

Σε έχω δει κάπου κάπου σε ξέρω: Δεν υπάρχει παίκτης στο ρόστερ της «βασίλισσας» που να συνδέεται με οποιοδήποτε τρόπο με την Ελλάδα ή τον Ολυμπιακό.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

Ρεάλ Μ. και Ολυμπιακός έχουν αναμετρηθεί συνολικά 29 φορές στην Ευρωλίγκα, με την ισπανική ομάδα να έχει βραχεία κεφαλή, καθώς μετρά 15 νίκες έναντι 14 των "ερυθρολεύκων". Σε επίπεδο φάιναλ φορ έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους δύο φορές και τις δύο σε τελικό. Τη σεζόν τη σεζόν 2012-13 κατέκτησε την Κούπα ο Ολυμπιακός, ενώ τη σεζόν 2014-15 οι Μαδριλένοι πήραν τη… ρεβάνς.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της Ρεάλ Μ.

Real Madrid - Fenerbahce Beko Istanbul 81-77

Real Madrid - Maccabi FOX Tel Aviv 86-85

Zalgiris Kaunas - Real Madrid 86-73

Anadolu Efes Istanbul - Real Madrid 76-60

FC Bayern Munich - Real Madrid 95-86

Real Madrid - ALBA Berlin 85-71

Crvena Zvezda - Real Madrid 60-75

Real Madrid - FC Barcelona 86-76

Real Madrid - Khimki Moscow Region 104-76

Real Madrid - CSKA Moscow 97-81

Zenit St Petersburg - Real Madrid 71-86

Real Madrid - Valencia Basket 111-99