Oλυμπιακός: Ο Κεμζούρα κέρδισε την παρουσία του Μπάλντγουϊν

Ο Γουέιντ Μπάλντγουϊν είχε φτάσει με το ένα πόδι εκτός Ολυμπιακού, αλλά ο Κεστούτις Κεμζούρα του βρήκε ρόλο, παίκτης άρπαξε την ευκαιρία και έχει εξελιχθεί σε πολύτιμο γρανάζι στο "ερυθρόλευκο" ροτέισον. 

Oλυμπιακός: Ο Κεμζούρα κέρδισε την παρουσία του Μπάλντγουϊν

Δεν αλλάζει η άποψη μας πως το περασμένο καλοκαίρι, το μεγαλύτερο «έγκλημα» του Ολυμπιακού, ήταν το γεγονός πως δεν πήρε έναν πρωτοκλασάτο γκαρντ με έφεση στο σκορ και την δημιουργία, ενώ εκεί ήταν η θέση που χρειαζόταν την μεγαλύτερη ενίσχυση. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε ήρθε και το «μπάλωμα» με τον Τέιλορ Ρότσεστι λίγο μετά την έναρξη της σεζόν. Εκεί που έδινε τα… ρέστα του για να αποκτήσει τον Κώστα Σλούκα, όταν η ενδεχόμενη επιστροφή του «ναυάγησε», η εναλλακτική ήταν η ξαφνική παραμονή του Γουίλ Τσέρι (!) των περιορισμένων δυνατοτήτων.

Παράλληλα, επέλεξε έναν γκαρντ όπως τον Γουέιντ Μπάλντγουϊν, ο οποίος ήρθε να παίξει για πρώτη φορά στην Ευρώπη, ο οποίος ναι μεν έχει αθλητικά προσόντα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ο γκαρντ που μπορεί να κάνει την διαφορά. Ο παίκτης έφτασε κοντά στο να αποτελέσει παρελθόν για τον Ολυμπιακό, αλλά ο Κεστούτις Κεμζούρα όχι μόνο τον… έσωσε, αλλά κέρδισε και την παρουσία ενός πολύτιμου παίκτη στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ.

Δεν είναι παίκτης-μπροστάρης, δεν περιμένει κανείς από εκείνον να ηγηθεί, αλλά να αποτελεί ένα σημαντικό γρανάζι στη μηχανή της ομάδας και το τελευταίο διάστημα τα πηγαίνει εξαιρετικά. Καμία αντίρρηση πως έκανε ορισμένα κρίσιμα λάθη προς το τέλος του αγώνα (της κανονικής διάρκειας) κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν «κρύφτηκε». Έκανε το βήμα μπροστά, πήρε πρωτοβουλίες και είχε σημαντική συνεισφορά στην αντίδραση της ομάδας στη τρίτη περίοδο που έφερε τα πάνω-κάτω. Έχει ανέβει η ψυχολογία του παίκτη, έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση και κυρίως έχει βρει ρόλο μέσα στο ροτέισον.

Από το ματς κόντρα στην Μπάγερν στο Μόναχο έως την αναμέτρηση απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (στα τελευταία δηλαδή τέσσερα ματς του Ολυμπιακού), έχει μέσο όρο 18.2 λεπτά συμμετοχής, με 10.7 πόντους (15/24 δίποντα-53.3%), 1.2 ασίστ και 1.2 κλεψίματα. Σαφώς και σε αυτό ευθύνεται ο Γουέιντ Μπάλντγουίν, ο οποίος πείσμωσε, δούλεψε και βελτιώθηκε, αλλά έπαιξε σημαντικό ρόλο και ο τρόπος που χειρίστηκε τον παίκτη (επικοινωνιακά, αγωνιστικά και ψυχολογικά) ο Κεστούτις Κεμζούρα.