Καταγγελία Ολυμπιακού: Το CAS επέστρεψε την υπόθεση στον Αθ. δικαστή της Euroleague

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός προσκόμισε νέα στοιχεία για τα έκτροπα που έγιναν στο παιχνίδι ΠΑΟ - Ολυμπιακός την 9η Νοεμβρίου του 2018 στο ΟΑΚΑ και το CAS επέστρεψε για επανεξέταση την υπόθεση στον Αθ. δικαστή της EuroLeague. 

Καταγγελία Ολυμπιακού: Το CAS επέστρεψε την υπόθεση στον Αθ. δικαστή της Euroleague

Εκδικάστηκε η έφεση των "ερυθρολεύκων" κατά της απόφασης του Αθλητικού δικαστή της EuroLeague, για τα περίφημα γεγονότα της 9ης Νοεμβρίου του 2018, στο παιχνίδι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, τόσο κατά την διάρκεια του ημιχρόνου, όσο και μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η υπόθεση επιστρέφει για επανεξέταση στον Αθλητικό δικαστή της EuroLeague, ύστερα από τα νέα αποδεικτικά στοιχεία που προέκυψαν, τα οποία και προσκόμισε η ΚΑΕ Ολυμπιακός στο CAS.

Το CAS (Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο), λοιπόν, επέστρεψε για επανεξέταση την υπόθεση στον Αθλητικό δικαστή της EuroLeague και αναμένονται νέες εξελίξεις στην υπόθεση, καθώς αρχικά είχε τιμωρήσει τους "πράσινους" μόνο με πρόστιμο.

Τα νέα στοιχεία που προσκόμισε η ΚΑΕ Ολυμπιακός

Τα νέα στοιχεία που προσκόμισε η ΚΑΕ Ολυμπιακός, έχουν να κάνουν με τις εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν από δημοσιογράφους, οι οποίοι ανέφεραν πως η ομάδα του Πειραιά είχε τάξει από 20.000 ευρώ στους διαιτητές, ενώ στη συνέχεια τόνισαν έγινε λάθος στη... μετάφραση.

Μάλιστα, είχαν μεταφερθεί ανεπίσημα από το "πράσινο" στρατόπεδο τα εξής: «Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός έχει τάξει 20 χιλιάδες στον Ιταλό και 20 στον Πολωνό. Μόνο ο Ισπανός είναι καθαρός. Θα τα μεταφέρω όλα στον Μπερτομέου και στον Στόουκς. Ξέρω ότι έδιωξαν τον Λιβιεράτο και ξέρω ποιος είναι ο καινούριος που κάνει αυτή τη δουλειά», τα οποία στη συνέχεια τα ανασκεύασαν.

Το φύλλο αγώνα που «καίει» τον Παναθηναϊκό

Υπενθυμίζεται πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, οι διαιτητές της αναμέτρησης (Πέρεθ, Πατέρνικο, Ζαμοΐσκι), είχαν γράψει τα εξής στο φύλλο αγώνα: «Στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου της αναμέτρησης, τουλάχιστον τρία άτομα που κάθονταν στην πρώτη σειρά των courtside θέσεων, απέναντι από τους πάγκους, είπαν στους διαιτητές αρκετές φορές τις φράσεις: "Αντε γαμ...τε, γαμ...με τις μητέρες σας". Την ίδια στιγμή, σηκώνονταν από τις θέσεις τους και χειρονομούσαν επίσης αρκετές φορές.

Στα 21.8 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου, στην εκτέλεση βολών, ένα λέιζερ χτυπούσε το πρόσωπο του εκτελεστή αρκετές φορές.

Όταν το δεύτερο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε, ο ιδιοκτήτης της γηπεδούχου ομάδας (κ. Γιαννακόπουλος) μας περίμενε εσωτερικά του γηπέδου και μας είπε: "Γνωρίζω τα πάντα -το είπε αρκετές φορές- ξέρουμε ότι έχετε παίξει στο στοίχημα 20000, 20000 χιλιάδες ο Πολωνός, 20000 χιλιάδες ο Ιταλός. Μόνο ο Ισπανός είναι δίκαιος. Θα στείλουμε τα πάντα στον Μπερτομέου και τον Στόουκς.

4:45 πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου, δόθηκε τεχνική ποινή στο νούμερο 5 της Α ομάδας.

7:08 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου δόθηκε τεχνική ποινή στο νούμερο 43 της Α ομάδας για φάουλ.

Δεν έγινε ντόπινγκ κοντρόλ».