Κεμζούρα για Ρεάλ: «Να περιορίσουμε τους Καμπάτσο, Ντεκ»

Ο Κεστούτις Κεμζούρα μίλησε κατά την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού για τη Μαδρίτη για τον Καμπάτσο, τον Σπανούλη και την ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Κεμζούρα για Ρεάλ: «Να περιορίσουμε τους Καμπάτσο, Ντεκ»

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε την Τρίτη (10/12) στη Μαδρίτη για τον αγώνα με τη Ρεάλ (12/12, 22:00) στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Euroleague.

Χωρίς τον Σπανούλη ο Ολυμπιακός στην Μαδρίτη

Ο Κεστούτις Κεμζούρα δήλωσε πως η ομάδα του Πάμπλο Λάσο είναι πολύ δυνατή και εάν οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να χτυπήσουν το ματς θα πρέπει να παίξουν σκληρή άμυνα και να περιορίσουν παίκτες σαν τον Καμπάτσο και τον Ντεκ.

Ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά τόνισε πως η απουσία του Βασίλη Σπανούλη αλλάζει κάπως τα σχέδια του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κεμζούρα:

«Θα χρειαστεί να ξοδέψω πολύ χρόνο για να πω σε όλους πόσο καλή ομάδα είναι η Ρεάλ… Παίζει ομαδικά και είναι πολύ καλή, ειδικά στην έδρα της. Εστιάζουμε περισσότερο στους εαυτούς μας. Θα πρέπει να ελέγξουμε και στις δύο πλευρές του γηπέδου τον ρυθμό, γιατί θα υπάρχουν πολλοί αιφνιδιασμοί και transition. Φυσικά θα πρέπει να μειώσουμε τον μέσο όρο τους στην επίθεση, με το να μην τους δίνουμε εύκολους πόντους. Είναι σπουδαία ομάδα, με σπουδαίους παίκτες και θα σκοράρουν. Όμως, όπως είπα και πριν θα πρέπει να τους το κάνουμε δύσκολο. Θα πρέπει να έχουμε συμπαγή άμυνα και να σκοράρουμε. Θα πρέπει να ελέγξουμε και να περιορίσουμε τη δημιουργικότητα του Καμπάτσο. Έχουμε σπουδαίους σκόρερ και εκτελεστές στην περιφέρεια. Θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και να σταματήσουμε το ποστ απ παιχνίδι του Ντεκ».

Ερωτηθείς για το αν η απουσία του Βασίλη Σπανούλη, αλλάξει τα πλάνα του ίδιου και των συνεργατών του, απάντησε:

«Αλλάζει κάποια από τα πλάνα μας, αλλά έχουμε αρκετά γκαρντ στο ροτέισον. Οπότε ο επόμενος που ακολουθεί θα κληθεί να καλύψει το κενό. Πρέπει να βγουν μπροστά οι άλλοι περιφερειακοί και να κάνουν κάποια έξτρα δουλειά».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν οι παίκτες του έχουν ξεπεράσει την ήττα στο ΟΑΚΑ, είπε:

«Εγώ πιστεύω ναι, αλλά θα το διαπιστώσουμε την Πέμπτη στο παρκέ».