EuroLeague: Ο Τεόντοσιτς 37ος υποψήφιος για την All-Decade Team (vid)

Ακόμα ένας παίκτης που έχει αφήσει ιστορία τόσο στην χώρα μας όσο και γενικότερα στην Ευρωλίγκα προστέθηκε ανάμεσα στους υπόλοιπους 36 υποψηφίους για την καλύτερη πεντάδα της δεκαετίας στην κορυφαία μπασκετική διασυλλογική διοργάνωση.

EuroLeague: Ο Τεόντοσιτς 37ος υποψήφιος για την All-Decade Team (vid)

Μετά τους υπόλοιπους 36, η EuroLeague ανακοίνωσε τον 37ο υποψήφιο για την All-Decade Team. Ο λόγος για τον Μίλος Τεόντοσιτς.

Ένας από τους πιο δημιουργικούς πασέρ και από τους καλύτερους σουτέρ στην ιστορία της EuroLeague, ο Τεόντοσιτς ήταν και ο πρώτος MVP της δεκαετίας οδηγώντας τον Ολυμπιακό στον τελικό της διοργάνωσης, παρόλο που η Μπαρτσελόνα κατέκτησε τελικά τον τίτλο εκείνης της σεζόν (2009-10) κερδίζοντας με 86-68.

Έπαιξε ακόμα μία σεζόν με τους «ερυθρόλευκους» πριν ενταχθεί στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την οποία είχε έξι διαδοχικές συμμετοχές σε Final Four και έναν τίτλο το 2017. Σε εκείνο τον τελικό ο Σέρβος με 19 πόντους, 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ βοήθησε τους Ρώσους να κάμψουν την αντίσταση της Φενέρμπαχτσε και να κατακτήσουν τον πρώτο τους τίτλο στη δεκαετία.