Βεζένκοφ: «Ο Ράις μας έκανε τη ζημιά, λείπουν τα ντέρμπι αιωνίων»

Υπερήφανος για την προσπάθεια του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, δήλωσε ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), μετά το πρώτο εφετινό ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων», που βρήκε νικητή τον Παναθηναϊκό.

Βεζένκοφ: «Ο Ράις μας έκανε τη ζημιά, λείπουν τα ντέρμπι αιωνίων»

Ο «ερυθρόλευκος» πάουερ φόργουορντ μίλησε επίσης για την ανοδική πορεία του Ολυμπιακού, την οποία απέδωσε στους ξεκάθαρους ρόλους που υπάρχουν πλέον στην ομάδα, ενώ υπογράμμισε ότι δεν αγχώνεται από το αρνητικό ρεκόρ (5-7) των Πειραιωτών, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι με δουλειά θα επιτευχθούν οι στόχοι.

Παράλληλα, ο Βεζένκοφ χαρακτήρισε τη χθεσινή ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ «εκπληκτική», υπενθυμίζοντας ότι τα ντέρμπι «αιωνίων» αποτελούν διαφήμιση του ελληνικού μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη.

Όσο για το γεγονός ότι απουσιάσει από το εφετινό πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών η «μάχη» μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, είπε: «Νομίζω λείπει ο ένας στον άλλο και όταν διεξάγονται σε κόσμια επίπεδα είναι τέλεια».


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αλεξάνδρος Βεζένκοφ στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ):

- Ο Ολυμπιακός είχε το πλάνο, ήταν ανταγωνιστικός, ενώ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας είχε το προβάδισμα. Ωστόσο, είδε τον Παναθηναϊκό να στέλνει το ματς στην παράταση και τελικά να του «αρπάζει» τη νίκη μέσα από τα χέρια...

«Αυτό είναι το μπάσκετ. Μία επίθεση, μία άμυνα. Δεν τα καταφέραμε και τα δύο. Πάντα στην παράταση τον πρώτο λόγο τον έχει ο γηπεδούχος και αυτός που επιστρέφει ενώ βρίσκεται πίσω στο σκορ. Επίσης δεν καταφέραμε να περιορίσουμε τον Ράις, ο οποίος με 41 πόντους ήταν ο παίκτης-κλειδί του Παναθηναϊκού. Όλοι φταίμε γι` αυτό. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας. Έχουμε μία σταθερή πορεία βελτίωσης , αλλά όπως φάνηκε δεν ήταν αρκετή στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και ελπίζω στα επόμενα ματς να έχουμε μία καλύτερη εξέλιξη. Είμαι υπερήφανος για την προσπάθεια μας στο ΟΑΚΑ και κοιτάμε μπροστά... ».

- Σε αγχώνει το ρεκόρ που έχει πλέον ο Ολυμπιακός (5-7), όσον αφορά τη συνέχεια στη Euroleague;

«Δε με αγχώνει καθόλου. Πέρυσι στο τέλος του Ιανουάριου ήμασταν στο 12-7 και τέταρτοι, αλλά είδατε τι έγινε στη συνέχεια... Δεν λέω ότι πρέπει να μείνουμε πίσω και να κάνουμε ηρωισμούς στο τέλος. Για όλα χρειάζεται πλάνο, με επιτυχίες στα σωστά παιχνίδια και νίκες σε μεγάλα ματς. Για να είσαι ψηλά στη βαθμολογία πρέπει να κάνεις μεγάλες νίκες. Κάναμε κάποιες κακές ήττες στην αρχή της σεζόν, όπως με τη Ζενίτ και την Μπάγερν, αλλά δείχνουμε σημάδια βελτίωσης και πρέπει να δουλέψουμε κι άλλο για να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία».

- Η ανοδική πορεία του Ολυμπιακού οφείλεται στο γεγονός ότι πλέον έχετε βρει τους ρόλους σας;

«Αυτό ακριβώς. Έχουμε βρει ρόλους και ο καθένας ξέρει ότι πρέπει να δίνει το 100% πάντα. Στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό μας κόστισαν κάποια λάθη. Πρέπει να συνεχίσουμε και να δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε περισσότερα πράγματα».

- Η δική σου απόδοση στο ντέρμπι ήταν πάρα πολύ καλή και συνεχίζεις να ανεβαίνεις.

«Δεν θέλω να μιλάω για εμένα, ειδικά όταν χάνουμε. Προσπαθώ πάντα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και μάλλον απόψε δεν ήταν αρκετό. Θα πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω και εγώ και η ομάδα για να έρθουν τα αποτελέσματα».

- Είσαι ικανοποιημένος από την ατμόσφαιρα στο ντέρμπι;

«Εκπληκτική! Το ΟΑΚΑ είναι ίσως η πιο δύσκολη έδρα στην Ευρώπη. Για εμάς είναι ευχάριστο να παίζουμε σε τέτοιες έδρες. Είμαστε αθλητές και θέλουμε να παίζουμε σε τέτοια ατμόσφαιρα. Όλα κύλησαν ομαλά και αυτό ήταν ένα βήμα μπροστά για το μπάσκετ. Στο ΟΑΚΑ παρατάχθηκαν δύο ιστορικά σωματεία με τρόπαια και παρουσίες σε φάιναλ φορ. Όλη η Ευρώπη απόλαυσε ένα ντέρμπι που τα είχε όλα και σίγουρα τα ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός αποτελούν διαφήμιση για το ελληνικό μπάσκετ».

- Όλη η Ευρώπη το περίμενε αυτό το ντέρμπι. Ωστόσο, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχουμε την ευκαιρία να το δούμε.

«Συνέβησαν κάποια πράγματα πέρυσι τα οποία δεν θέλω να τα συζητήσω τώρα. Είδατε όμως ότι ένα ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ή Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός αντίστοιχα μπορούν να είναι διαφήμιση. Νομίζω λείπει ο ένας στον άλλο και όταν διεξάγονται σε κόσμια επίπεδα είναι τέλεια».