Πιτίνο: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, κλειδί η άμυνα και ο Ράις»

Ευχαριστημένος από τη νίκη της ομάδας του εμφανίστηκε ο Ρικ Πιτίνο μετά το τέλος του αγώνα Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού. 

Πιτίνο: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, κλειδί η άμυνα και ο Ράις»

Ο κόουτς των «πράσινων» έδωσε πολλά συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την εμφάνιση των παικτών του, επισημαίνοντας ότι κλειδιά της νίκης ήταν η εξωπραγματική εμφάνιση του Ράις, αλλά και κάποιες άμυνες των παικτών του σε κρίσιμες στιγμές:

«Ο Ολυμπιακός έπαιξε πάρα πολύ καλά, τους αξίζουν συγχαρητήρια για το ματς αυτό που έκαναν. Είχα πει ότι ο αγώνας θα πάει όπως πήγε. Ο Σπανούλης παίζει εκπληκτικά, ο Πολ έβαλε πολύ μεγάλα σουτ και αξίζουν συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Το παιχνίδι παίχθηκε στις λεπτομέρειες.

Προφανώς ο Καλάθης θα πουν πολλοί ότι δεν έκανε καλό παιχνίδι όμως έβγαλε τις δύο άμυνες που αποδείχθηκαν κλειδί για τη νίκη. Και ο Παπαγιάνης έκανε δύο μεγάλες φάσεις, έβαλε το καλάθι της παράτασης και πήρε ένα ριμπάουντ καθοριστικό.

Ο Ράις ήταν φανταστικός έκανε τρομερό ματς και έβαλε 41 πόντους. Ο Φριντέτ τον οποίο θεωρώ μεγάλο παίκτη για να γίνει αποτελεσματικός στην Ευρωλίγκα θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να βγαίνει από τα σκριν όπωβς το έκανε στην Κίνα. Πρέπει να αλλάζει γωνίες και ρυθμό προκειμένου να γίνει πιο καλός στο παιχνίδι εδώ στην Ευρώπη.

Εκεί που το παιχνίδι ήταν στον πόντο ο Μήτογλου έκανε μια σημαντική ενέργεια. Κάναμε πολλά σημαντικά πράγματα στην άμυνα που μας έδωσαν τη νίκη. Δίνω ξανά πολλά συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για το ματς που έκανε. Είδαμε ένα φοβερό παιχνίδι απόψε και ένα τέτοιο παιχνίδι πρέπει να έχει αυτά τα στοιχεία. Είναι πραγματικά μεγάλα παιχνίδια και πρέπει όλοι να τα ευχαριστιόμαστε».