Κρίμα ρε Θρύλε!

Ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ έχασε στο τέλος ένα δικό του ματς, καθώς σπατάλησε τις ευκαιρίες που είχε. Αυτή η εμφάνιση, όμως, επιβεβαίωσε την αγωνιστική του ανάταση. Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος. 

Κρίμα ρε Θρύλε!

Από άποψη θεάματος, εξέλιξης και εναλλαγής στο προβάδισμα του σκορ, είδαμε ένα από τα κορυφαία "αιώνια" ντέρμπι όλων των εποχών. Και είναι πραγματικά κρίμα για αυτόν τον ψυχωμένο Ολυμπιακό που παρουσιάστηκε στο ΟΑΚΑ, βγάζοντας νεύρο, μαχητικότητα, αυταπάρνηση και θέληση, να χάνει αυτό το παιχνίδι μέσα από τα χέρια του. Και το λέμε αυτό, γιατί οι Πειραιώτες σπατάλησαν δύο ευκαιρίες, μη κάνοντας ορθολογικές επιθέσεις.

Πρώτα με το κακό σουτ, και την άστοχη επιλογή του Γουέιντ Μπάλντγουίν στα 16'' πριν το τέλος, ενώ είχε την ευκαιρία να «σκοτώσει» τον αντίπαλο με το σκορ στο 84-86. Και δεύτερον με την απαράδεκτη επαναφορά στα 3'' πριν την λήξη, όταν όχι μόνο δεν δοκίμασε σουτ για να πάρει το "διπλό" (με το σκορ στο 86-86), αλλά και έδωσε και την ευκαιρία στον αντίπαλο να δοκιμάσει την τύχη του για τη νίκη, αλλά το σουτ του Νικ Καλάθη ήταν άστοχο.

Μένει μία πικρή γεύση για τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, αλλά αναμφισβήτητα η ομάδα συνεχίζει να δείχνει την αγωνιστική της ανάταση που παρουσιάζει έμπρακτα τις τελευταίες εβδομάδες. Έχει δείξει ξεκάθαρη βελτίωση στο κομμάτι της επίθεσης και οι παίκτες έχουν αρχίσει να αποκτούν χημεία. Δείγματα θετικά ενόψει της συνέχειας.

Μπάλντγουϊν και Τσέρι γύρισαν το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, ο Σπανούλης έδειξε χαρακτήρα, πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση, ενώ και ο Πολ φώναξε "παρών" με τα μεγάλα τρίποντα που σημείωσε. Ήταν ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αλλά αυτός ο ψυχωμένος Ολυμπιακός, μπορεί να αισιοδοξεί ενόψει της συνέχειας.