Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Επιχείρηση «Καλάθης»

Ο Νικ Καλάθης αποτελεί τον «μαέστρο» του Παναθηναϊκού και ο Κεστούτις Κεμζούρα θέλει από την αρχή να σταματήσει τον δημιουργικό του οίστρο. 

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Επιχείρηση «Καλάθης»

Ένα από τα βασικά ζητούμενα απόψε για τον Ολυμπιακό στην αναμέτρηση, θα είναι ο περιορισμός της αγωνιστικής δραστηριότητας του Νικ Καλάθη. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και φέτος, έχοντας μέσον όρο 13,8 πόντους (52,4% δίποντα, 43,2% τρίποντα), 4,8 ριμπάουντ και 9,1 ασίστ σε 33 λεπτά συμμετοχής.

Η κύρια στόχευση του Κεστούτις Κεμζούρα είναι να σταματήσει τον δημιουργικό του οίστρο, καθώς είναι εξαιρετικός στο κομμάτι της τελικής πάσας, τόσο σε σετ παιχνίδι όσο και σε καταστάσεις αιφνιδιασμού. Γι' αυτόν τον λόγο, οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να πιέσουν πάνω στη μπάλα, κάνοντας τη ζωή του Νικ Καλάθη δύσκολη μέσα στο παρκέ.

Πώς θα το καταφέρουν αυτό; Χρησιμοποιώντας αρκετούς και διαφορετικούς παίκτες. Αντώνης Κόνιαρης, Ουέιντ Μπάλντγουιν και φυσικά ο Κώστας Παπανικολάου θα αναλάβουν το μαρκάρισμα του. Ειδικά ο Έλληνας φόργουορντ έχει αναλάβει αρκετές φορές στο παρελθόν τη συγκεκριμένη «ειδική αποστολή» και τα έχει πάει αρκετά καλά.

Βέβαια φέτος οι Πειραιώτες δεν θα πρέπει να ρισκάρουν με το να δώσουν το τρίποντο, καθώς παρουσιάζεται αρκετά αποτελεσματικός πίσω από τα 6,75 μέτρα. Σκληράδα! Αυτό ζήτησε ο Λιθουανός τεχνικός από τους παίκτες του.

Όχι μόνο πάνω στον Νικ Καλάθη, αλλά και στους υπόλοιπους αντιπάλους τους. Μία ομάδα που πέρα από την τακτική θα λειτουργεί έχοντας και το... μαχαίρι στα δόντια.