Ολυμπιακός: Παπανικολάου «μαινόμενος» στο ΟΑΚΑ

O Kώστας Παπανικολάου έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας και πηγαίνει... φορτσάτος στο ΟΑΚΑ για το ματς με τον Παναθηναϊκό. 

Ολυμπιακός: Παπανικολάου «μαινόμενος» στο ΟΑΚΑ

Αν υπάρχει ένας παίκτης του Ολυμπιακού που έχει κλέψει την παράσταση τις τελευταίες αγωνιστικές, αυτός είναι αναμφίβολα ο Κώστας Παπανικολάου. Ο 29χρονος σμολ-φόργουορντ των "ερυθρολεύκων" έχει ανεβάσει την απόδοση του, έχει βρει ρυθμό και έχει δώσει τεράστια ώθηση στην ομάδα του, όχι μόνο στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Είναι παίκτης βαρόμετρο για τους Πειραιώτες, και όταν αποδίδει σύμφωνα με τις δυνατοτητές του, αυτόματα ανεβάζει και το επίπεδο της ομάδας, παρασέρνοντας και τους συμπαίκτες του ώστε να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Σε αυτό έχει βοηθήσει και η φυσική του κατάσταση. Έχει χάσει τα περιττά κιλά που τον ταλαιπώρησαν, έχει δουλέψει εντατικά σε ατομικό επίπεδο και πλέον... πετάει εντός παρκέ. Αστείρευτη ενέργεια, μαχητικότητα για κάθε κατοχή, καθοριστικές άμυνες και μεγάλα σουτ στην επίθεση. Είναι παίκτης-ψυχολογίας και όταν βρίσκει ρυθμό γίνεται... ασταμάτητος.

Τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές φροντίζει να σημειώνει πάντα διψήφιο αριθμό πόντων. Πέτυχε 10 κόντρα στη Μπάγερν (3/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/2 βολές), 12 κόντρα στην Άλμπα (2/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 2/2 βολές) και 17 με αντίπαλο την Αρμάνι Μιλάνο (4/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 3/3 βολές). Συνολικά, σε αυτά τα ματς, έχει μέσο όρο 13 πόντους με 9/11 δίποντα (81.8%), 5/11 τρίποντα (45.4%) και 6/7 βολές (85.7%). Σε όλα αυτά προσθέστε και σταθερά 4 ριμπάουντ.

Έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση, πατάει γερά στα πόδια του και ενόψει ΟΑΚΑ θα κληθεί να κάνει (και πάλι) το βήμα μπροστά για την ομάδα του. Όχι μόνο στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα, καθώς θα τον δούμε να αναλαμβάνει και την αποστολή ώστε να αποδιοργανώσει τον Νικ Καλάθη, τον "εγκέφαλο" του Παναθηναϊκού σε δημιουργία και σκορ.