Παπαπέτρου: «Κομβικό το ματς με τον Ολυμπιακό»

Κομβικό χαρακτήρισε το ματς με τον Ολυμπιακό ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Ιωάννης Παπαπέτρου.

Παπαπέτρου: «Κομβικό το ματς με τον Ολυμπιακό»

Μιλώντας στον ΟΠΑΠ ο Έλληνας διεθνής αναφέρθηκε στη «μάχη των αιωνίων» που θα λάβει χώρα στο ΟΑΚΑ αύριο, 6 Δεκεμβρίου:

«Σίγουρα είναι ένα πολύ κομβικό παιχνίδι. Νομίζω πως από βαθμολογικής άποψης για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θέλουμε τη νίκη για να παραμείνουμε ψηλά. Θέλουμε να κυνηγήσουμε νίκες γιατί κάναμε μερικές κακές ήττες. Είναι ένα πολύ διαφορετικό ματς. Είναι ένα παιχνίδι που γινόταν πιο συχνά παλιά, αλλά τώρα όχι τόσο, λόγω της μη συμμετοχής του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Σίγουρα και οι δύο ομάδες θα θέλουν να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Σίγουρα θα παίξει ρόλο η έδρα. Εμείς έχουμε πολύ δυνατή έδρα, ο κόσμος μας βοηθά εδώ. Αυτά τα παιχνίδια είναι λίγο πιο πολύ θέμα θέλησης και πάθους. Είναι λίγο διαφορετικά, γιατί υπάρχει αυτή η αντιπαλότητα και η έχθρα μεταξύ των ομάδων. Σίγουρα θα κριθεί στη θέση, στο πόση ένταση θα βγάλουμε μέσα στο παρκέ, πόση ενέργεια θα έχουμε. Θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Είμαστε πολύ καλοί στο επιθετικό κομμάτι. Πρέπει να βελτιώσουμε πολύ την άμυνά μας. Μας έχει πονέσει η άμυνα και έχουμε χάσει παιχνίδια από αυτό. Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά στα ριμπάουντ και αρχής γενομένης από αυτό το παιχνίδι, γιατί ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που κάνει πολύ καλή δουλειά στα ριμπάουντ».

Για τον Ρικ Πιτίνο: «Η έλευσή του δίνει πολλά στο κομμάτι το ψυχολογικό. Είναι ένας άνθρωπος που τονώνει πολύ το ηθικό των παικτών και τους δίνει φτερά στα πόδια. Σε όλους. Και αυτό φάνηκε και πέρσι. Είναι ένας θρύλος του μπάσκετ, φοβερός προπονητής. Ξέρει τι κάνει και πως να καθοδηγήσει την ομάδα».

Για τους στόχους του «τριφυλλιού»: «Πρέπει να μείνουμε σταθεροί στην απόδοσή μας, να συνεχίζουμε να χτίζουμε στο μομέντουμ και να βελτιωθούμε κι άλλο. Πρώτος στόχος είναι τα πλέι-οφ, αλλά από εκεί και πέρα, αν αυτό επιτευχθεί, θέλουμε να έχουμε καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο στα πλέι-οφ. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, να πας να κατακτήσεις τον τίτλο».