Σφαιρόπουλος: «Στην Ελλάδα η λίγκα βοηθούσε το πρόγραμμα των ομάδων της Euroleague»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για την αντιμετώπιση που έχουν από το εγχώριο πρωτάθλημα οι ισραηλινές ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη, ενώ έκανε σύγκριση με την κατάσταση σε Ρωσία και Ελλάδα.

Σφαιρόπουλος: «Στην Ελλάδα η λίγκα βοηθούσε το πρόγραμμα των ομάδων της Euroleague»

Δηλώσεις έκανε ο τεχνικός της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μετά την νίκη της ομάδας του επί της Βιλερμπάν με 93-62 για την 11η αγωνιστική της Euroleague, με την οποία ανέβασε το φετινό ρεκόρ της στο 7-4.

O Έλληνας πρώην προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση που έχουν από το πρωτάθλημα του Ισραήλ οι ομάδες που παίζουν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ σύγκρινε τις καταστάσεις από τις θητείες του στους ερυθρόλευκους και ως βοηθός στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Αφορμή για αυτές τις δηλώσεις στάθηκε το γεγονός ότι η ομάδα του λαού έχει ένα δύσκολο πρόγραμμα μπροστά της καθώς το Σάββατο(30/11) παίζει εκτός έδρας με Μακάμπι Χάιφα , στις 3 Δεκεμβρίου παίζει εκτός με Ιρόνι Ναχαρίγια για την ισραηλινή λίγκα ενώ δυο ημέρες μετά παίζει με την Μπάγερν Μονάχου, για την δωδέκατη αγωνιστική της Euroleague.

Ο Σφαιρόπουλος αναλυτικά είπε:

«Ευχαριστώ για την ερώτηση (για το ισραηλινό πρωτάθλημα), επειδή πιστεύω πως αυτό είναι το μόνο πρωτάθλημα που δεν βοηθάει τις ομάδες για τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια. Δεν μιλάω μόνο για την Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά και για την Χάποελ Ιερουσαλήμ επίσης, που αγωνίζεται στο Basketball Champions League, αλλά και άλλες ομάδες. Σε όλη την Ευρώπη, τα εγχώρια πρωταθλήματα βοηθούν τις ομάδες που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις όσο μπορούν. Τις βοηθούν να εκπροσωπούν την χώρα τους. Εδώ δεν το βλέπω αυτό. Είναι πολύ απογοητευτικό.

Στην Ελλάδα, επειδή το πρόγραμμα της Euroleague ανακοινώνεται πριν από αυτό του πρωταθλήματος, η λίγκα ρωτούσε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό πότε ήθελαν να παίξουν τα παιχνίδια τους, Σάββατο ή Κυριακή. Ποτέ δεν υπήρχαν δύο παιχνίδια πρωταθλήματος πριν από ματς της Euroleague. Ποτέ.

Θα σας δώσω ένα ακόμα παράδειγμα. Στην ΤΣΣΚΑ, επειδή δούλεψα εκεί επίσης, το μεγαλύτερο ταξίδι για το εγχώριο πρωτάθλημα, από την Μόσχα στη Σιβηρία, προγραμματίζεται πάντα πριν από την έναρξη της Euroleague. Η λίγκα τους αρχίζει νωρίτερα και το πρώτο παιχνίδι είναι πάντα το ίδιο, επειδή υπάρχει μια πτήση έξι ωρών, ώστε η ΤΣΣΚΑ να την αποφύγει κατά την διάρκεια της Euroleague. Εδώ δεν βλέπω τέτοιου είδους σεβασμό για όλες τις ομάδες, που εκπροσωπούν το Ισραήλ στην Ευρώπη και λυπάμαι πολύ γι' αυτό»