Ολυμπιακός: Θρύλος σε φόρμα ενόψει Αρμάνι Μιλάνο

Οι Πειραιώτες έχουν ανεβάσει την απόδοση τους και δείχνουν έτοιμοι για την ισχυρή Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ. Έχουν 88 πόντους και 17.3 ασίστ στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές. 

Ολυμπιακός: Θρύλος σε φόρμα ενόψει Αρμάνι Μιλάνο

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από μία καλή εβδομάδα επί γερμανικού εδάφους. Μπορεί να έχασε από την Μπάγερν, αλλά νίκησε την Άλμπα και κυρίως πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στα επτά από τα οκτώ δεκάλεπτα που έδωσε εκεί. Του κόστισε όμως αυτή η τελευταία κακή περίοδος απέναντι στους Βαυαρούς.

Γενικότερα, πάντως, η ομάδα δείχνει σιγά-σιγά να συνέρχεται από τις βαριές εντός έδρας ήττες απέναντι από Μακάμπι Τελ Αβίβ (65-90) και Αναντολού Εφές (67-86). Έχει ανεβάσει την απόδοση της, έχει βελτιώσει το παιχνίδι της και βγάζει στο παρκέ μεγαλύτερη μαχητικότητα. Οι παίκτες έχουν αποκτήσει καλύτερη επικοινωνία μεταξύ τους και βγάζουν συνεργασίες και αυτοματισμούς στο παρκέ. Προσθέστε και το ματς κόντρα στη Ζαλγκίρις, την οποία και νίκησε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ με 83-74.

Έχει 88 πόντους και 17.3 ασίστ σε τρεις αγωνιστικές

Η αγωνιστική ανάταση των Πειραιωτών αποτυπώνεται και στη στατιστική. Σε αυτές τις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις των «ερυθρολεύκων» στην Ευρωλίγκα (με Ζαλγκίρις, Μπάγερν, Άλμπα), οι παίκτες του Κεστούτις Κεμζούρα έχουν μέσο όρο στην επίθεση 88 πόντους και 17.3 ασίστ. Αριθμοί σαφώς βελτιωμένοι, καθώς ο Ολυμπιακός ήταν η προτελευταία ομάδα στο σκοράρισμα μέχρι πρότινος με 71.7 πόντους και τελευταία στη δημιουργία με μόλις 12.8 τελικές πάσες. Υπήρχε ξεκάθαρο πρόβλημα σε αυτούς τους δύο τομείς, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάζονται βελτιωμένοι σχεδόν σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού τους. Στο κομμάτι της δημιουργίας έχει δώσει άλλον… αέρα η παρουσία του Τέιλορ Ρότσεστι, καθώς ξέρει α διαβάζει το παιχνίδι του αντιπάλου και διαθέτει ευχέρεια στο πικ-εν-ρολ.

Οι παίκτες βρήκαν τους ρόλους τους

Τι έχει αλλάξει όμως και βλέπουμε αυτή την καλύτερη εικόνα; Ο Ολυμπιακός, καταρχάς, έχει αρχίσει να αποκτά σιγά-σιγά χημεία και ομοιογένεια. Ο Λιθουανός τεχνικός έχει χωρίσει σε δίδυμα τους παίκτες και τους έχει δώσει ξεκάθαρους ρόλους, με αποτέλεσμα ο καθένας να αρχίζει να εμπεδώνει και να καταλαβαίνει το τι θέλει η ομάδα από εκείνον.

Ο Αντώνης Κόνιαρης παίζει μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη στη πεντάδα, ενώ ο Τέιλορ Ρότσεστι με τον Γουέιντ Μπάλντγουϊν. Γιατί ταιριάζουν μεταξύ τους και ο ένας συμπληρώνει τον άλλον με τα προτερήματά του. Ο Κώστας Παπανικολάου με τον Μπράντον Πολ μοιράζονται τον χρόνο συμμετοχής στη θέση «3», ο Γιώργος Πρίντεζης έχει πλέον από πίσω του τον Όγκουστιν Ρούμπιτ, ενώ στο «5» ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έχει σαν εναλλακτική λύση τον Γουίλι Ριντ. Ο Κέβιν Πάντερ έχει πλέον τον ρόλο του έξτρα πέμπτου γκαρντ, και θα χρησιμοποιείται σαν την έξτρα λύση όποτε χρειαστεί, είτε στο «2», είτε στο «3» σε σχήμα με τρεις κοντούς. Νωρίτερα, τα πράγματα ήταν κάπως μπερδεμένα και ορισμένοι παίκτες έδειχναν… χαμένοι στη μετάφραση. Τώρα, τα πράγματα είναι περισσότερο ξεκάθαρα.