Ολυμπιακός: Σχέδιο «εξόντωσης» για τον Σέρχιο και το τρίποντο της Αρμάνι Μιλάνο

Ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει (29.11, 21.30) να «εξολοθρεύσει» το ταλέντο του Σέρχιο Ροντρίγκεθ και θα δώσει προσοχή στο τρίποντο της Αρμάνι Μιλάνο, το κορυφαίο στην φετινή EuroLeague. 

Ολυμπιακός: Σχέδιο «εξόντωσης» για τον Σέρχιο και το τρίποντο της Αρμάνι Μιλάνο

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο πιο πολύτιμος παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο και η μεγαλύτερη απειλή για την άμυνα του Ολυμπιακού, είναι ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ! Ο συμπαθής Ισπανός γκαρντ, αν και βρίσκεται στο 33ο έτος της ηλικίας του, συνεχίζει να παίζει μπάσκετ σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Αποχώρησε φέτος από την ΤΣΣΚΑ, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα Ευρώπης, αλλά και στην ιταλική ομάδα συνεχίζει να κάνει επίδειξη των ικανοτήτων του. Και φέτος κάνει πράγματα και θαύματα. Έχει μέσο όρο 15.2 πόντους, με 40.7% στα τρίποντα, συν 6 ασίστ και 1.3 κλεψίματα ανά αγώνα.

Αν οι Πειραιώτες καταφέρουν να τον περιορίσουν, θα έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα για να πάρουν τη νίκη. Ποιοι όμως θα είναι οι παίκτες που θα αναλάβουν το μαρκάρισμα του; Ο Γουέιντ Μπάλντγουϊν, ο οποίος με την αθλητικότητά του μπορεί να κουράσει και να ζορίσει τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ, αλλά και ο Αντώνης Κόνιαρης, ο οποίος φημίζεται για τις ικανότητές του στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Υπάρχει όμως και η λύση του Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος έχει την εμπειρία να περιορίζει τα αντίπαλα γκαρντ. Ο πρώτος στόχος της ομάδας του Κεστούτις Κεμζούρα θα είναι να βγάλουν εκτός ρυθμού και να «εξοντώσουν» τον παίκτη-κουμπιούτερ της ιταλικής ομάδας.

Προσοχή στο τρίποντο της Αρμάνι Μιλάνο

Ο Ολυμπιακός την Παρασκευή θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πιο ταλαντούχα ομάδα στο περιφερειακό σουτ. Η Αρμάνι Μιλάνο, σε αυτές τις δέκα πρώτες αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα, είναι πρώτη στα τρίποντα στην διοργάνωση.

Έχει μέσο όρο 43.7% πίσω από τα 6.75 μέτρα, σε αντίθεση με τους Πειραιώτες, που είναι προτελευταίοι με 32.6%. Ο Μπρουκς έχει 61.5%, ο Ντέλα Βάλε αριθμεί 52.6%, ο Μακ εκτελεί με 50%, ο Νέντοβιτς "πυροβολεί" με 44.1%, ο Ροντρίγκεθ έχει 40.7% (με 24/59 σουτ, τα περισσότερα εύστοχα από κάθε άλλον), ο Ρολ 51.4%, ο Γουάιτ 60% και ο Σκόλα 42.9%.

Μία γεμάτη ομάδα, με αρκετούς αξιόλογους σουτέρ από τη περιφέρεια και το γεγονός αυτό την κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνη. Θα είναι σημαντική λοιπόν για τους Πειραιώτες η καλή περιφερειακή άμυνα απέναντι στο συγκρότημα του Ετόρε Μεσίνα. Δεν είναι μόνο πως σουτάρουν καλά οι "κοντοί", αλλά και οι ψηλοί τους.