Όταν ο Σάκοτα ήταν προπονητής στον Ολυμπιακό που έπαιζε στον Κορυδαλλό (pics)

Ο Ντράγκαν Σάκοτα θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού και το fosonline.gr θυμάται τους μήνες που πέρασε ως προπονητής της ομάδας του Πειραιά. Η σχέση του με τον Μίλαν Τόμιτς. 

Όταν ο Σάκοτα ήταν προπονητής στον Ολυμπιακό που έπαιζε στον Κορυδαλλό (pics)

O Nτράγκαν Σάκοτα είναι ο νέος προπονητής του Ερυθρού Αστέρα και θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί και πάλι σε επίπεδο EuroLeague. Ταυτόχρονα, θα βρεθεί και στον δρόμο του Ολυμπιακού, καθώς οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν στο Βελιγράδι στις 20 Δεκεμβρίου.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα θα αναλάβει την θέση που άφησε από μόνος του ο Μίλαν Τόμιτς, με τους δύο άνδρες να έχουν μία ιδιαίτερη ιστορία πίσω τους. Βλέπετε, ο κόουτς Σάκοτα είχε αναλάβει για ορισμένους μήνες την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.

Ήρθε το φθινόπωρο του 2003, επί προεδρίας Σωκράτη Κόκκαλη, ύστερα από την αποχώρηση του Λευτέρι Σούμποτιτς και αποχώρησε από τον Ολυμπιακό τον Απρίλη του 2004, καθώς το κλίμα στην ομάδα ήταν δυσάρεστο. H έλευση του στο ξεκίνημα είχε φέρει ένα καλό σερί νικών, αλλά ακολούθως ήρθαν οι ήττες και τα προβλήματα. Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, ήταν και κόουτς του Γιώργου Πρίντεζη, ο οποίος τότε ήταν μόλις 19 ετών.

Το εντυπωσιακό είναι πως σε εκείνη την χρονική στιγμή, κλήθηκε να αναλάβει το πόστο του προπονητή ο Μίλαν Τόμιτς, όντας μόλις 32 ετών, όντας παίκτης-κόουτς παράλληλα στην ομάδα των "ερυθρολεύκων". Τώρα, δεκαπέντε χρόνια μετά, ο Ντράγκαν Σάκοτα θα πάρει την θέση του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού.