Βόβορας: Ένα μερίδιο ανήκει στον Πεδουλάκη

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε για τη νίκη απέναντι στη Ζαλγκίρις ενώ αναφέρθηκε και στον πρώην κόουτς των «πρασίνων», Αργύρη Πεδουλάκη. 

Βόβορας: Ένα μερίδιο ανήκει στον Πεδουλάκη

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κερδίσει 86-85 τη Ζαλγκίρις στη Λιθουανία και να πάρει για πρώτη φέτος ματς που κρίθηκε στον πόντο. Ο νέος τεχνικός των «πρασίνων», Γιώργος Βόβορας απένειμε τα εύσημα στους παίκτες του ενώ αναφέρθηκε και στον Αργύρη Πεδουλάκη.

Για τη νίκη επί της Ζαλγκίρις: «Πρώτα απ' όλα θέλω να δώσω τα εύσημα στους παίκτες. Για σαράντα λεπτά προσπάθησαν όλοι να ακολουθήσουν το πλάνο. Έδωσαν τα πάντα σε δύο στοιχεία που είχαμε πει εξαρχής ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί: στον περιορισμό του επιθετικού ριμπάουντ της Ζάλγκιρις (είναι μια σπουδαία ομάδα σε αυτό) και στα λάθη. Σε αμφότερες καταστάσεις, κάναμε εξαιρετική δουλειά. Αν πρέπει να ξεχωρίσω ποιο ήταν το κλειδί της νίκης, θα έλεγα ότι πρόκειται για αυτά τα δύο».

Για την πρώτη νίκη του στη EuroLeague:«Όταν παίζεις σε τέτοιου είδους γήπεδα, είναι εύκολο για τους παίκτες να μείνουν συγκεντρωμένοι. Κατά την άποψή μου, ο Παναθηναϊκός κι η Ζάλγκιρις έχουν την καλύτερη ατμόσφαιρα στο γήπεδό τους. Αυτό κάνει τους παίκτες να αισθάνονται έτοιμοι και να είναι συγκεντρωμένοι, δεν χαλαρώνουν. Όπως είπα στα παιδιά, θα κερδίζαμε μόνο αν παίζαμε σαν ομάδα και ήμασταν συγκεντρωμένοι για σαράντα λεπτά. Αυτή η ομάδα δημιουργήθηκε από τον Αργύρη Πεδουλάκη, με τον οποίο δουλεύω χρόνια τώρα. Ένα μέρος της αποψινής επιτυχίας ανήκει σε εκείνον».

Για το γεγονός πως πρώτη φορά κέρδισε φέτος ο Παναθηναϊκός ένα παιχνίδι που κρίθηκε στον πόντο: «Δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε να χάνουμε τα παιχνίδια για ένα πόντο. Αυτό που είπα στους παίκτες στα αποδυτήρια είναι ότι σήμερα έχει τα πρώτα γενέθλιά της η κόρη μου και πρέπει να πάρει ένα δώρο. Να της δώσουμε όλοι κάτι. Προφανώς χρειάζεται κι η τύχη, αλλά νιώθω ότι ήμασταν καλύτεροι για σαράντα λεπτά και αξίζαμε τη νίκη».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας