Η ανάγκη του Ολυμπιακού για συνέπεια και το διπλό κέρδος με τη Ζαλγκίρις

Ο Ολυμπιακός πήρε νίκη - οξυγόνο απέναντι στην Ζαλγκίρις κι εκτός από τους δύο βαθμούς κέρδισε και κάποιους παίκτες, με πρώτο και καλύτερο τον Ριντ. 

Η ανάγκη του Ολυμπιακού για συνέπεια και το διπλό κέρδος με τη Ζαλγκίρις

Δύο ήταν τα ζητούμενα στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ζαλγκίρις: Να επανέλθει η ομάδα στις νίκες, να δείξουν τα δύο νέα αποκτήματα ότι μπορούν να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό.

Ε, λοιπόν, κόντρα στους Λιθουανούς η ομάδα του Πειραιά ευτύχησε να βάλει σε κυκλάκι και τους δύο στόχους της. Η νίκη επί της Ζαλγκίρις δίνει «οξυγόνο» στον Ολυμπιακό που θα ταξιδέψει πιο ανάλαφρος στη Γερμανία για τους δύο αγώνες κόντρα στην Μπάγερν και την Άλμπα.

Ο Κεστούτις Κεμζούρα μπορεί να βλέπει πιο αισιόδοξα το μέλλον, κυρίως διότι το βράδυ της Παρασκευής στο ΣΕΦ ήταν η σειρά του Ριντ να δείξει κάποια από τα στοιχεία για τα οποία αποκτήθηκε.

Η παρουσία του στο παρκέ ήταν ικανοποιητική αφού και 10 πόντους σημείωσε, αλλά κυρίως έδωσε άλλη υπόσταση στην άμυνα μέσα στη ρακέτα. Έκοψε, φόβισε τους αντιπάλους και αν συνεχίσει να ανεβάζει στροφές και απόδοση, τότε στον Πειραιά θα έχουν ένα λόγο ακόμα να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Φυσικά και μια νίκη στο ΣΕΦ κόντρα στη Ζαλγκίρις δε λύνει όλα τα φετινά προβλήματα της ομάδας του Πειραιά. Ωστόσο είναι μια καλή αφορμή για μια νέα αρχή, με περισσότερη σταθερότητα, καλύτερο μπάσκετ και μεγαλύτερη προσπάθεια προκειμένου να μη χαθεί νωρίς η σεζόν.

Πλέον είναι μονόδρομος για την ομάδα να πάει στη Γερμανία και να κάνει αισθητή την παρουσία του. Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός επιστρέψει από τη φιλόξενη μπασκετικά αυτή χώρα, αλλάζει αυτόματα τη μοίρα του στη διοργάνωση.

Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται να βρουν ρυθμό αγωνιστικά και συνέπεια στα αποτελέσματά τους. Εφόσον η ομάδα καταφέρει να έχει ανοδική πορεία, η παρτίδα μπορεί να σωθεί.

ΥΓ. Συγχαρητήρια στον Πρίντεζη για το ρεκόρ του. Τώρα δεν το καταλαβαίνουμε, όμως όταν περάσουν τα χρόνια θα μιλάμε στα παιδιά μας για τη «χρυσή φουρνιά» του Ολυμπιακού. Για τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη που κατάφεραν να είναι οι δύο από τους τρεις παίκτες με περισσότερους από 3.000 πόντους στην Ευρωλίγκα. Θα είναι κρίμα οι τελευταίες τους σεζόν να μη συνδυαστούν με αγώνες στους οποίους η ομάδα θα αποθεώνεται. Αυτό για να συμβεί, είναι ευθύνη ΟΛΩΝ.