Και τώρα τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Ολυμπιακό;

Ο Παναθηναϊκός για μια ακόμα σεζόν βλέπει τις επιδόσεις του στην Ευρωλίγκα να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Όμως η φετινή σεζόν είναι κάπως λίγο ιδιαίτερη, αφού δεν υπάρχει ο Ολυμπιακός για να τον... σώσει!

Και τώρα τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Ολυμπιακό;

Το σενάριο για τον Παναθηναϊκό στην Euroleague τα τελευταία χρόνια είναι λίγο - πολύ γνωστό. Οι «πράσινοι» έχουν μετατραπεί σε μια ομάδα που δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί το φόβητρο του παρελθόντος.

Το πως και το γιατί, δεν είναι δική μας δουλειά να το αναλύσουμε. Οι «πράσινοι» όμως σίγουρα δεν είναι στα επίπεδα που επιθυμούν η διοίκηση και οι οπαδοί. Οι δύο συνεχόμενες ήττες από τον Προμηθέα Πατρών στο κύπελλο Ελλάδας και από την Άλμπα Βερολίνου στην Euroleague έχουν μετατρέψει το στρατόπεδο της ομάδας σε καζάνι που βράζει.

Οι οπαδοί μόλις τέλειωσε ο αγώνας με τους Γερμανούς ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες ενώ και διοικητικά η κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη αφού οι αντιδράσεις ξεκίνησαν αμέσως μετά την ήττα από τους Πατρινούς.

Θα περίμενε κανείς ο... εξάψαλμος του διοικητικού ηγέτης της ομάδας να λειτουργούσε ως ξυπνητήρι σε παίκτες και τεχνικό τιμ όμως τελικά κάτι τέτοιο δε συνέβη! Αντίθετα, ήρθε η σταχτοπούτα - Άλμπα και βύθισε ακόμα περισσότερο τον Παναθηναϊκό στην ανασφάλεια.

Και το χειρότερο ξέρετε ποιο είναι; Το... κάζο που τους έχει κάνει ο Ολυμπιακός με την αποχώρησή του από την Basket League! Μέχρι πέρυσι κάθε πρόβλημα του Παναθηναϊκού λυνόταν σε αγώνα με τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» έβαζαν ένα μεγάλο σημάδι αυτό το παιχνίδι και με διάφορους και περίεργους τρόπους στο τέλος έβγαιναν νικητές και κατεύναζαν λίγο την οργή των οπαδών τους!

Φέτος κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται αφού ο Ολυμπιακός δεν υπάρχει για να λειτουργήσει ως εξιλαστήριο θύμα. Οι εποχές που τον έστηναν στον τοίχο για να τη βγάλουν οι ίδιοι «καθαρή» τελείωσαν.

Το μόνο που απομένει να δούμε είναι αν θα τελειώσουν και οι διαμαρτυρίες και πως θα εκτονωθεί η όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τις επιδόσεις των παικτών του Αργύρη Πεδουλάκη...