Κεμζούρα: «Έχουμε πίεση αλλά θέλουμε να κερδίσουμε και δουλεύουμε σκληρά»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Κεστούτις Κεμζούρα τόνισε πως η ομάδα έχει κακή παράδοση με τη Ζαλγκίρις όμως, παρόλο που υπάρχει και πίεση, οι παίκτες δούλεψαν σκληρά και το καλό αποτέλεσμα θα έρθει στον αγώνα της Παρασκευής (14/11, 21:30).

Κεμζούρα: «Έχουμε πίεση αλλά θέλουμε να κερδίσουμε και δουλεύουμε σκληρά»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Κεστούτις Κεμζούρα μίλησε στην καθιερωμένη media day πριν τον αγώνα με τη Ζαλγκίρις (14/11, 21:30) για την 8η αγωνιστική της Euroleague και στάθηκε στη δουλειά που έχουν ρίξει όλοι στην ομάδα για να έρθει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο Λιθουανός τεχνικός τόνισε πως υπάρχει πίεση και όλοι θέλουν τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που έχουν κακή παράδοση οι «ερυθρόλευκοι», και ο ίδιος ο Κεμζούρα δε θέλει να αποτελέσει μέλος της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λιθουανού τεχνικού:

Για το παιχνίδι κόντρα στους Λιθουανούς: «Η Ζαλγκίρις είναι δύσκολη ομάδα για όλους, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό. Δεν έχουμε καλή προϊστορία τα τελευταία χρόνια. Είναι μια ομάδα που αγωνίζεται για 40 λεπτά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και σταθερή σε όλη την διάρκεια του αγώνα, χωρίς σκαμπανεβάσματα. Το δεύτερο είναι η μάχη των ριμπάουντ, που έρχεται με το πόσο σκληρά παίζει κάθε ομάδα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Αμυντικά πρέπει να τους κρατήσουμε εκτός από την ζώνη ασφαλείας τους. Να τους χαλάσουμε τις επιθέσεις, καθώς παίζουν πολύ καλά. Έχουν κάποια ξεχωριστά plays για τους σουτέρ τους και αυτό πρέπει να τους το χαλάσουμε».

Ερωτηθείς για το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας, τόνισε: «Είναι δύσκολο να κερδίσεις στην Euroleague με 65 πόντους ενεργητικό, καθώς θα πρέπει να κάνεις εκπληκτικό αμυντικό παιχνίδι. Έχεις πιθανότητες αλλά λίγες. Και επιθετικά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την δυνατή τους άμυνα. Θα πρέπει να είμαστε πολύ επιθετικοί από την αρχή».

Μιλώντας για τις τρεις σερί ήττες στο ΣΕΦ κάτι που έχει να γίνει 15 χρόνια, δήλωσε: «Πάντα όταν χάνεις υπάρχει πίεση, δεν έχει σημασία αν οι ήττες είναι εντός ή εκτός έδρας. Έχεις πίεση όταν δεν παίζεις καλά. Δεν θέλω να αποτελέσω μέλος της κακής παράδοσης απέναντι στην Ζαλγκίρις. Έχουμε πίεση αλλά θέλουμε να κερδίσουμε. Θέλουμε ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε. Δουλεύουμε σκληρά, οι παίκτες δείχνουν προσπάθεια και πιστεύουμε πως το καλό αποτέλεσμα θα έρθει αύριο»

Για το γεγονός ότι αντιμετωπίζει τον πρώην παίκτη του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, τόνισε: «Όταν ήμουν προπονητής και ο Σάρας παίκτης, ήταν στο τέλος της καριέρας του, αλλά πάντα ήταν προνόμιο να προπονώ ένα τέτοιο ταλέντο. Είναι ένας παίκτης που σε πιέζει να είσαι πάντα έτοιμος. Όπως μαθαίνω από όλους τους παίκτες, έμαθα και από τον ίδιο. Ήταν παράδειγμα μεγάλου επαγγελματία και μας βοήθησε πολύ, ακόμα και αν δεν ήταν στο πικ της καριέρας του.

Τέλος για την αποχώρηση του Κουζμίνσκας: «Ήταν θέμα συνθηκών και επιλογή του να φύγει και το δεχτήκαμε. Δεν του προσφέραμε περισσότερο χρόνο στο παρκέ και μόλις ήρθε η πρόταση από την Λοκομοτίβ και από οικονομικής πλευράς, πήρε την απόφαση του. Δεν τον ωθήσαμε να φύγει, αλλά βρήκε την ευκαιρία και την άρπαξε. Του εύχομαι το καλύτερο δυνατό. Δεδομένο του ότι είχαμε αποκτήσει τον Ριντ και είχαμε ήδη τέσσερα «ψηλά» κορμιά και με δεδομένο πως δεν έχουμε το ελληνικό πρωτάθλημα, ήταν ό, τι καλύτερο».