O Ρότσεστι καλείται να δώσει ώθηση σε σκορ και δημιουργία

O Ολυμπιακός είναι τελευταίος στη δημιουργία και προτελευταίος στην επίθεση, και ο Τέιλορ Ρότσεστι καλείται να δώσει ώθηση στους Πειραιώτες στους δύο τομείς με το ταλέντο του. 

O Ρότσεστι καλείται να δώσει ώθηση σε σκορ και δημιουργία

Ύστερα από επτά αγωνιστικές στην EuroLeague, ο Ολυμπιακός παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα στον τομέα της δημιουργίας. Αποτυπώνεται άλλωστε και στη στατιστική, καθώς οι Πειραιώτες βρίσκονται στη τελευταία θέση με μόλις 12.8 ασίστ ανά παιχνίδι. Παράλληλα, είναι και προτελευταίοι στο σκοράρισμα, έχοντας μέσο όρο 71.8 πόντους.

Για αυτούς τους λόγους (και όχι μόνο) κρίθηκε απαραίτητη η ενίσχυση του ρόστερ με έναν αξιόλογο γκαρντ, ο οποίος θα διαθέτει έφεση σε σκορ και δημιουργία. Και για τα δεδομένα της εποχής, η περίπτωση του Τέιλορ Ρότσεστι ήταν εξαιρετική για τους Πειραιώτες.

Έχει παίξει μόλις σε δύο ματς με τον Ολυμπιακό, δεν έχει εντυπωσιάσει, αλλά είναι δεδομένο πως όσο περνάει ο καιρός, τόσο καλύτερος θα παρουσιάζεται. Φαίνεται από τον τρόπο που ντριμπλάρει, που πασάρει και σουτάρει η αυτοπεποίθηση του.

Θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί στο "ερυθρόλευκο" σύνολο και όταν αυτό γίνει πράξη, είναι δεδομένο πως θα δώσει ώθηση στους Πειραιώτες, τόσο στο κομμάτι της δημιουργίας (εξαιρετικός στο πικ-εν-ρολ, διαβάζει σωστά το παιχνίδι στο "πέντε εναντίον πέντε"), όσο και στην επίθεση.

Δεν είναι τυχαίος παίκτης. Την σεζόν 2017-18 με τον Ερυθρό Αστέρα, στη τελευταία του σεζόν στην EuroLeague, είχε μέσο όρο 13.4 πόντους (40.7% στα τρίποντα) και 5 ασίστ ανά παιχνίδι.