Στρέλνιεκς: «Όταν αποσυρθώ, θέλω να πάρω ένα μεγάλο σπίτι και να έχω 5 σκυλιά»

Ο Λετονός, πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, σε συνέντευξη του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, εξέφρασε τον μεγαλύτερο του πόθο για όταν «κρεμάσει» τα παπούτσια του, ενώ εξηγεί γιατί λατρεύει τους... σκύλους. 

Στρέλνιεκς: «Όταν αποσυρθώ, θέλω να πάρω ένα μεγάλο σπίτι και να έχω 5 σκυλιά»

Ο νυν παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχα και πρώην του Ολυμπιακού, Γιάνις Στρέλνιεκς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της EuroLeague, δεν έκρυψε καθόλου την αδυναμία που έχει εκείνος και η γυναίκα του στους σκύλους, ενώ παράλληλα μιλάει τόσο για τον «καλύτερο του φίλο», Δία, όσο και για τον μεγαλύτερο του πόθο όταν αποσυρθεί.

Ο Λετονός τόνισε αρχικά: «Είμαι άνθρωπος των σκυλιών. Δεν έχω πολύ χρόνο με την καριέρα μου, αλλά σκοπεύω να εμβαθύνω στην ψυχολογία των σκυλιών. Κάθε φορά που βλέπω έναν σκύλο εγώ και η γυναίκα μου χαμογελάμε».


Ο πρώην γκαρντ των «ερυθρόλευκων» είναι «μπαμπάς» ενός Μπιγκλ, με τον ίδιο να αναφέρει τον λόγο που τον έκανε να διαλέξει αυτό το σκυλάκι: «Διάλεξα ένα Μπιγκλ επειδή είναι σκύλος μεσαίου μεγέθους και μένουμε σε διαμέρισμα. Δεν θέλω να έχω ένα μεγάλο σκυλί και να το έχω να ζει σε διαμέρισμα. Δεν είναι καλό αυτό. Τα σκυλιά χρειάζονται χώρο. Ο Δίας (Ζους) πηγαίνει μεγάλες βόλτες οπότε δεν είναι κακό το ότι μένει σε διαμέρισμα».

Έπειτα συνέχισε λέγοντας: «Δεν υπάρχει κακός σκύλος, μόνο κακοί τρόποι να του συμπεριφέρεσαι και να τον εκπαιδεύσεις. Αν του φέρεσαι με σεβασμό και αγάπη, τότε το σκυλί θα είναι ευτυχισμένο γιατί θα ξέρει ότι το αγαπάς. Ένα σκυλάκι συμπληρώνει την οικογένεια.

Όταν η γυναίκα μου ετοιμαζόταν να γεννήσει ετοιμάζαμε τον Δία για δύο εβδομάδες. Όταν γεννήθηκε η κόρη μου του φέραμε αρχικά την κουβέρτα της να την μυρίσει. Όταν ήρθε στο σπίτι την απέφευγε, αλλά πλέον παίζουν μαζί και είναι τελείως διαφορετικό.

Η κόρη μας αγαπάει τα σκυλιά. Είναι ακόμα μικρή και δεν καταλαβαίνει οπότε καμιά φορά τον πιάνει απότομα. Αλλά ο Δίας είναι υπομονετικός μαζί της.

Καμία φορά ο Δίας αγριεύει με τα άλλα σκυλιά. Δεν ξέρουμε το γιατί, αλλά είναι ένας από τους λόγους που θέλω να ασχοληθώ με την ψυχολογία των σκύλων.

Τα αγαπημένα μου σκυλιά είναι τα Ντόμπερμανς, γιατί χρειάζονται ειδική φροντίδα. Εάν τους συμπεριφερθείς με τον κατάλληλο τρόπο, θα γίνουν σπουδαία μέλη της οικογένειας. Βέβαια ό,τι σκύλο και να μου φέρεις θα είμαι χαρούμενος».

Τέλος, ο Στρέλνιεκς μαζί με την γυναίκα του δωρίζουν κάθε καλοκαίρι πράγματα και παιχνίδια που δεν χρειάζονται σε καταφύγια σκύλων, με τον Λετονό σταρ να τονίζει παράλληλα και αυτό που επιθυμεί να κάνει όταν αποσυρθεί από την ενεργό δράση: «Αυτές είναι πολύ ιδιαίτερες επισκέψεις για εμένα, γιατί τα μάτια των σκύλων σου λένε πάρε με μαζί σου σπίτι. Όταν σταματήσω το μπάσκετ, ελπίζω να πάρω ένα μεγάλο σπίτι και να πάρω τουλάχιστον 5 σκυλιά.»