Ο Ολυμπιακός και ο κακός του δαίμονας, Ζαλγκίρις

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ζαλγκίρις την Παρασκευή 15/11 στο ΣΕΦ σε ένα παιχνίδι που μπορεί να κάνει το restart στην Euroleague. 

Ο Ολυμπιακός και ο κακός του δαίμονας, Ζαλγκίρις

Οι Λιθουανοί δεν είναι ομάδα που προσφέρεται για χαμόγελα και αισιοδοξία, όμως μια ενδεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού μπορεί να αντιστρέψει το κακό κλίμα στην ομάδα του Πειραιά η οποία φέτος νοσεί και πρέπει κάπως να ξυπνήσει από το λήθαργο.

Πέντε ήττες σε επτά αγώνες δεν είναι ένας αριθμός που έχουν συνηθίσει να βλέπουν στον Πειραιά. Οι παίκτες του Κεμζούρα φέτος βρίσκονται σε πτωτική πορεία και πρέπει να συνέλθουν άμεσα προκειμένου να μη χαθεί η χρονιά από τον Δεκέμβριο μήνα.

Η Ζαλγκίρις ήταν η ομάδα που αποκλείοντας τον Ολυμπιακό πριν από δύο χρόνια στα play offs είχε σημάνει το ξεκίνημα της πτώσης της ομάδας του Πειραιά. Οι Λιθουανοί ολοκλήρωσαν αυτό τους το έργο πέρυσι, όταν την προτελευταία αγωνιστική επιβλήθηκαν των Πειραιωτών μέσα στο ΣΕΦ και τους έριξαν στο καναβάτσο αφήνοντάς τους εκτός τελικής οκτάδας.

Σε τρεις μέρες οι «πράσινοι» έρχονται ξανά στο ΣΕΦ, αυτή τη φορά όμως ο Ολυμπιακός είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση. Για τον λόγο αυτό στο λιμάνι του Πειραιά επιχειρείται ανασύνταξη με σκοπό ο Ολυμπιακός να βρει τον τρόπο να πάρει τη νίκη και να κάνει μια νέα αρχή.

Ακολουθούν βλέπετε δύο παιχνίδια στη Γερμανία, απέναντι στις Μπάγερν Μονάχου και Άλμπα Βερολίνου τα οποία είναι επίσης κομβικά. Η Μπάγερν φέτος έχει δείξει ότι δεν αστειεύεται αφού έχει φανεί ανταγωνιστική απέναντι σε παραδοσιακές ευρωπαϊκές δυνάμεις. Ο Ολυμπιακός όμως είναι ομάδα που μπορεί να βρει τον τρόπο να αντιστρέψει την κατάσταση και να ξεκινήσει να επανέρχεται στον δρόμο των επιτυχιών.

Αυτό πρέπει να γίνει από την ερχόμενη Παρασκευή κιόλας. Μπορεί το εγχείρημα να φαντάζει δύσκολο, όμως οι «ερυθρόλευκοι» γιγαντώθηκαν στην Ευρώπη φέρνοντας εις πέρας τέτοιες αποστολές.

Απομένει να δούμε αν μπορούν να το κάνουν και φέτος...