Τζεντίλε: «Παναθηναϊκός και Χάποελ είναι από τις άσχημες ''σελίδες'' της καριέρας μου»

Ο Ιταλός διεθνής μίλησε σε Μέσο της χώρας του και μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως οι εμπειρίες του τόσο στους «πράσινους» όσο και στην ισραηλινή ομάδα ήταν οι χειρότερες της καριέρας του. 

Τζεντίλε: «Παναθηναϊκός και Χάποελ είναι από τις άσχημες ''σελίδες'' της καριέρας μου»

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη του στο «Gazzetta dello Sport», μίλησε τόσο για το παρόν και το μέλλον αλλά και το παρελθόν της καριέρας του, κάνοντας ειδική αναφορά στο πέρασμα από την Χάποελ αλλά και σε αυτό από τον Παναθηναϊκό, το οποίο του άφησε και τραυματικές εμπειρίες.

Τέλος, αποκάλυψε πως στόχος του, μεταξύ άλλων, είναι να συμμετέχει κάποια στιγμή στον μαγικό κόσμο του NBA, ενώ τόνισε και τον λόγο για τον οποίο δεν κατέληξε στην Βίρτους Μπολόνια, σχολιάζοντας παράλληλα το νέο μοντέλο της Ευρωλίγκας.

Ο Ιταλός ξεκίνησε μιλώντας για:

Το καινούριο μοντέλο της EuroLeague και την αύξηση των ομάδων: «Μου αρέσει πολύ η νέα προσέγγιση. Η Ευρωλίγκα είναι μακράν το δεύτερο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου μετά το ΝΒΑ και σίγουρα είναι το απόγειο για κάθε Ευρωπαίο παίκτη, δεδομένου ότι το επίπεδο έχει βελτιωθεί σημαντικά».

Για τις συνομιλίες με την Βίρτους Μπολόνια πριν καταλήξει στην Τρέντο: «Ήταν θέμα του GM και όχι του Τζόρτζεβιτς. Ο προπονητής με ήθελε εκεί, ο κύριος Λούκα Μπαλάρντι όχι».

Με ποιο τρόπο κατέληξε στην Τρέντο: «Η Τρέντο με ήθελε και με διεκδίκησε με τρόπο που μου φανέρωνε την αξία μου. Ήταν σημαντικό για εμένα να ανεβώ επίπεδο, μετά την τελευταία σεζόν στην Εστουντιάντες, όπου και δεν έπαιξα σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Φέτος, η συμμετοχή στο EuroCup είναι σημαντική υπόθεση για εμάς, η ίδια η Τρέντο είναι ένας οργανισμός με ιστορία και στόχος μας είναι να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο μακρία εντός και εκτός συνόρων».

Για το εάν μια μελλοντική θητεία στο NBA παραμένει όνειρο για εκείνον: «Ελπίζω πως όχι. Ο Μέλι έφυγε από την Ευρώπη στα 28, ο Σκόλα στα 27, δώστε μου και εμένα λίγο χρόνο (γελάει). Είμαι φιλόδοξος, τόσο σαν άνθρωπος όσο και σαν παίκτης. Αυτό είναι το όνειρο μου. Δεν είναι μια επιθυμία, αλλά ο στόχος μου. Είχα φτάσει κοντά σε συμφωνία με τον Μάικ Ντ’ Αντόνι για να πάω στο Χιούστον, αλλά εν τέλει δεν ευδοκίμησε».

Για τις «μαύρες» σελίδες της καριέρας του: «Ο Παναθηναϊκός και η Χάποελ είναι σίγουρα δύο αρνητικές περιπέτειες στην καριέρα μου, όμως στη συνέχεια ακολούθησαν δύο εξαιρετικές σεζόν με την Βίρτους και την Εστουντιάντες και πιστεύω πως έπαιξα καλά το καλοκαίρι με την Εθνική, οπότε αυτές οι εμπειρίες αποτελούν παρελθόν για εμένα».