Σωστή η απόφαση των διαιτητών στο Χίμκι-ΤΣΣΚΑ (vid)

Σωστή τελικά κρίθηκε η απόφαση των διαιτητών να μην μετρήσουν το καλάθι της Χίμκι στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Σωστή η απόφαση των διαιτητών στο Χίμκι-ΤΣΣΚΑ (vid)

Πολλή «φασαρία» έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες το γεγονός της «αλλοίωσης του αποτελέσματος» στον αγώνα της Χίμκι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας έπειτα από... διαιτητικό λάθος.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της επίθεσης της ΤΣΣΚΑ ο Χάνεϊκατ σηκώνεται και κάνει νόημα στη γραμματεία για αλλαγή.Η γραμματεία, είναι υποχρεωμένη να πατήσει την κόρνα στην πρώτη δυνατή διακοπή του αγώνα ώστε να πραγματοποιηθεί η αλλαγή.

Έτσι, ύστερα από το εύστοχο καλάθι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η γραμματεία πατάει την κόρνα για την αλλαγή όμως μέσα στον... «χαλασμό» που γινόταν, οι διαιτητές την άκουσαν εκ των υστέρων και διέκοψαν το ματς ως είθισται.

Βλέποντας λοιπόν ξανά και ξανά το βίντεο με την τελευταία φάση και σε συνεννόηση με την γραμματεία, οι διαιτητές -σωστά- αποφασίζουν να μην μετρήσουν το τελευταίο καλάθι των γηπεδούχων αφού είχε προηγηθεί ο ήχος της κόρνας για την αλλαγή του Χάνεϊκατ.

Σύμφωνα με τον κανονισμό στο άρθρο 19.3.1 «μόνο ένας αναπληρωματικός έχει το δικαίωμα να ζητήσει αντικατάσταση. Αυτός (όχι ο προπονητής, ή ο βοηθός προπονητή) πηγαίνει στο τραπέζι της γραμματείας, ζητώντας αντικατάσταση, κάνοντας το σχετικό σήμα με τα χέρια του και θα καθίσει στην καρέκλα των αντικαταστάσεων. Πρέπει να είναι έτοιμος να αγωνιστεί αμέσως».

Έτσι, βλέποντας τον Χάνεϊκατ να περιμένει στη θέση της γραμματείας για να περάσει στο παρκέ οι διαιτητές δικαιώνονται.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας