Μπορεί ο Ολυμπιακός να γιατρευτεί ή περιμένουμε το τέλος του;

Ο Νίκος Καλαμπάκας γράφει για την εικόνα του Ολυμπιακού τη φετινή αγωνιστική περίοδο και αναρωτιέται αν υπάρχει γιατρειά σε έναν ασθενή που μοιάζει ετοιμοθάνατος...

Μπορεί ο Ολυμπιακός να γιατρευτεί ή περιμένουμε το τέλος του;

Ένα ακόμα πικρό βράδυ γεύτηκαν όσοι πήγαν χθες στο ΣΕΦ αλλά και όσοι στήθηκαν στις τηλεοράσεις τους προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα Ολυμπιακού - Εφές.

Αν ψάχναμε τον πιο κλισέ τίτλο της φετινής χρονιάς, αυτός θα ήταν ο «μια από τα ίδια». Ένας Ολυμπιακός που ναι μεν είχε πάθος, όμως υστερούσε σε οργάνωση και ταλέντο των Τούρκων οι οποίοι έκαναν περίπατο στο Φαληρικό Στάδιο.

Δυστυχώς ο πήχης έχει πέσει πολύ φέτος στον Πειραιά και η χρονιά προμηνύεται εξαιρετικά δυσάρεστη αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ο Ολυμπιακός παρουσιάζει σημάδια διάλυσης και πρέπει άμεσα οι διοικούντες να αναλάβουν δράση και να αλλάξουν το σκηνικό άρδην, πριν η κατάσταση ξεφύγει περισσότερο.

Η ομάδα πάει από ήττα σε ήττα και πρέπει να βρει ένα «φάρμακο» πριν η καρδιά της σταματήσει να χτυπάει εντελώς. Το κακό είναι ότι ο χρόνος κυλά, η κατάσταση αντί να καλυτερεύει - χειροτερεύει και πλέον ο κίνδυνος να χαθεί η χρονιά από τα Χριστούγεννα είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Ίσως ήρθε η ώρα να βγουν μπροστά οι πρόεδροι. Δεν είναι τακτική τους αυτό, το ξέρουμε όμως εδώ μιλάμε για διαχείριση βαθιάς κρίσης. Κρίσης αγωνιστικής και εκτός παρκέ αφού από πέρυσι ο Ολυμπιακός σε ότι κάνει εντός κι εκτός γηπέδου, γνωρίζει τη μια ήττα μετά την άλλη και ο κόσμος είναι φυσιολογικό να ξενερώνει.

Μακάρι όλο αυτό το χάλι που βλέπουμε φέτος να βγει τελικά σε καλό. Οι «ερυθρόλευκοι» να δικαιωθούν στον αγώνα που κάνουν στην Ελλάδα κι ας χαθεί μια ευρωπαϊκή χρονιά.

Όμως, φανταστείτε τι θα συμβεί αν ο Ολυμπιακός τερματίσεις 15ος στην Ευρωλίγκα και δεν αλλάξει και τίποτα στα εγχώρια. Ο πανικός που θα ακολουθήσει θα έχει βαριές συνέπειες για όλους και είναι κρίμα μια ομάδα που έχει χαρίσει τόσες επιτυχίες και έχει λάβει τόσο αγάπη να καταντήσει να χλευάζεται από τον ίδιο της τον κόσμο.

Ο Ολυμπιακός φέτος νοσεί και δε φαίνεται να μπορεί εύκολα να αναρρώσει. Είναι ευθύνη των «γιατρών» πλέον, να πουν στους οπαδούς τους ποια είναι η συνταγή που θα ακολουθήσει. Αν προσπαθούμε να «γιατρέψουμε τον ετοιμοθάνατο», ή αν απλά τον συντηρούμε...