ΣΕΦ, κατάλληλο για ...βόλτες των αντιπάλων

Ο Ολυμπιακός για μια ακόμα φορά φέτος εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων και είδε και την Εφές να κάνει... βόλτα στο ΣΕΦ!

 ΣΕΦ, κατάλληλο για ...βόλτες των αντιπάλων

Είναι αχώνευτο να βλέπεις μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια σου έχει χαρίσει τις πιο δυνατές στιγμές της ιστορίας της να αγωνίζεται με τον τρόπο που το κάνει ο Ολυμπιακός φέτος.

Οι παίκτες του Κεμζούρα φαίνονται αδύναμοι να σηκώσουν κεφάλι και να φανούν ανταγωνιστικοί απέναντι στις ομάδες που έχουν στόχο το final four. Το τι φταίει λίγο - πολύ το έχετε διαβάσει.

Είναι συλλογική η ευθύνη. Είναι η διοίκηση που έδωσε τα κλειδιά στον Ντέιβιντ Μπλατ και τον έδιωξε στο πρώτο ματς. Είναι οι επιλογές παικτών κατώτερων της δυναμικής του Ολυμπιακού. Είναι το γεγονός ότι η ομάδα δείχνει να είναι ανοργάνωτη εντελώς και να ψάχνουν όλοι ακόμα τους ρόλους τους.

Από τα διοικητικά στελέχη, μέχρι τον τελευταίο παίκτη στον πάγκο! Να θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι έφυγε ο Σταυρόπουλος, ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας. Αντί να αντικατασταθεί από κάποιον έμπειρο, τη θέση ανέλαβε στέλεχος της ΚΑΕ που δεν είχε τη σχετική εμπειρία.

Αυτό δεν το γράφουμε για να φορτώσουμε ευθύνες τους ανθρώπους που δεν πρέπει. Το κάνουμε για να κατανοήσει ο κόσμος ότι ο Ολυμπιακός έχει ρίξει από μόνος του τον πήχη. Μια ομάδα που ήταν πρότυπο για τις υπόλοιπες, έχει καταφέρει από τον περασμένο Φεβρουάριο να γίνει ο σάκος του μποξ της Ευρωλίγκας.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο Ολυμπιακός παρασύρθηκε από τα εξωαγωνιστικά και επηρεάστηκε στα αγωνιστικά του. Το dna αυτής της ομάδας έχει χαθεί ολοκληρωτικά και αδυνατούμε να σκεφτούμε έστω έναν τρόπο για να ανακτηθεί σύντομα.

Ο Ολυμπιακός αυτός θα είναι φέτος. Ή του ύψους, ή του βάθους. Αυτό δεν θα πρέπει να δημιουργεί προσδοκίες στον κόσμο του. Το ΣΕΦ φέτος είναι ένα καλό μέρος για βόλτα. Οι οπαδοί να περνούν δύο ευχάριστες ώρες, να φεύγουν πολλές φορές πληγωμένοι αλλά να βρίσκονται δίπλα στην ομάδα.

Άλλωστε, από τα δείγματα γραφής που έχουμε μπορούμε πλέον να πούμε ότι κι αυτοί, πολλές φορές για βόλτα έρχεται...