Ολυμπιακός - Εφές: Τα κλειδιά της νίκης των δύο αντιπάλων

Ο Ολυμπιακός και η Εφές δίνουν απόψε «μάχη» για την 7η αγωνιστική της Euroleague σε έναν αγώνα που κάθε ομάδα τον θέλει πολύ για διαφορετικούς λόγους. 

Ολυμπιακός - Εφές: Τα κλειδιά της νίκης των δύο αντιπάλων

Ο μεν Ολυμπιακός σε περίπτωση νέας ήττας μένει πολύ μακριά από τους αντιπάλους που θα μονομαχήσουν για μια από τις 8 θέσεις των play offs, ενώ η Εφές επιθυμεί να αφήσει πίσω της την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Οι δύο ομάδες μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια σε θεαματικούς κι αμφίρροπους αγώνες και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και σήμερα.

Ας δούμε ποια έχει κατονομάσει η Euroleague ως «κλειδιά» για τη νίκη των δύο αντιπάλων:

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βελτιώσσει την επιθετική του λειτουργία, αφού φέτος τα ποσοστά του είναι πολύ χαμηλά τόσο μέσα, όσο κι έξω από τα 6.75. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι 17οι στο πρωτάθλημα των 18 ομάδων, αριθμός που δεν είναι καθόλου τιμητικός! Επίσης θα πρέπει να ξεκινήσουν να γυρίζουν καλύτερα την μπάλα και να είναι έτοιμοι για physical game απέναντι σε παίκτες όπως ο Λάρκιν και ο Μίσιτς. Οι Τσέρι και Ρότσεστι θα πρέπει να ελέγχουν το τέμπο, ενώ οι Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ θα πρέπει να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης για να αυξηθούν οι πιθανότητες των «ερυθρόλευκων».

Η Εφές από την πλευρά της θα πρέπει να αφήσει πίσω της τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό όπου σούταρε από το τρίποντο με μόλις 20% ευστοχία, ποσοστό που σίγουρα δεν είναι ok για μια ομάδα που πλην του Ντάνστον όλοι οι υπόλοιποι παίκτες «πυροβολούν» αδιακρίτως από την περιφέρεια. Επίσης. οι Ντάνστον, Πλάις και Πίτερς θα πρέπει να βρουν τρόπο ώστε να σταματήσουν τους Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη. Εφόσον βγουν οι άμυνες και παίξει το αγαπημένο της τρανζίσιον τότε θα έχει πολλές πιθανότητες να φύγει νικήτρια από τον Πειραιά.