Ολυμπιακός: Μία φωτοβολίδα...

Ο Ολυμπιακός πέταξε στα... σκουπίδια το «διπλό» στη Μόσχα, δείχνοντας πως εκείνη η νίκη ήταν απλά μία φωτοβολίδα. Η εικόνα του κόντρα στη Μακάμπι ήταν τραγική. Γράφει ο Ν. Ψιλόπουλος. 

Ολυμπιακός: Μία φωτοβολίδα...

Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό, το μεγάλο "διπλό" επί της ΤΣΣΚΑ μέσα στη Μόσχα ήταν μία... φωτοβολίδα. Σαν μία «μικρή ομάδα» η οποία έκανε την ανέλπιστη έκπληξη της προηγούμενης αγωνιστικής, κερδίζοντας την πρωταθλήτρια Ευρώπης μέσα στο «σπίτι» της. Αντί οι Πειραιώτες να χτίσουν πάνω σε εκείνη τη μεγάλη νίκη, παρουσιάστηκαν στο Φάληρο κατώτεροι των περιστάσεων, γνωρίζοντας την συντριβή στο ΣΕΦ. Εικόνα απαράδεκτη, ανεπίτρεπτη στα όρια της ντροπής. Δεν είναι πως απλά έχασαν. Παραδόθηκαν στις διαθέσεις των Ισραηλινών, οι οποίοι έκαναν... πάρτι. Η εικόνα της ομάδας σε μελαγχολεί. Σκέτη απογοήτευση! Δυστυχώς, το ρόστερ είναι τόσο κακοφτιαγμένο, που δύσκολα θα βρει γιατρειά μέσα στη σεζόν.

Η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού κόντρα στη Μακάμπι, ήταν απαράδεκτη! Όποιος ήθελε έμπαινε και σκόραρε μέσα στη ρακέτα, με τους Ισραηλινούς να βγάζουν συνεχόμενα ελεύθερα σουτ από τη περιφέρεια. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Πειραιώτες δέχτηκαν +20 πόντους (24-21-23-22) σε κάθε δεκάλεπτο, με τους "κίτρινους" να "πυροβολούν" από τη περιφέρεια, έχοντας 13/28 τρίποντα (46.4%).

Και όλα αυτά σε αντίθεση με τους "ερυθρόλευκους" που... έσπασαν τα καλάθια, τόσο από τη περιφέρεια (6/21-28.6%), όσο και από τη γραμμή των βολών (11/20-55%). Με τέτοια τραγικά ποσοστά ευστοχίας, με μόλις 10 ασίστ στο παιχνίδι και νέα ήττα στα ριμπάουντ (32-39) πως να κερδίσεις; Ή του ύψους, ή του βάθους ο Κέβιν Πάντερ, όπως πάντα στη καριέρα του. Από το σπουδαίο ματς στη Μόσχα, στην απελπισία κόντρα στη Μακάμπι. Πάλι "έσπασε" τα καλάθια, έχοντας μόλις 1/11 σουτ!

Ο Ολυμπιακός στάθηκε ανταγωνιστικός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μέρος... κατέρρευσε, σημειώνοντας μόλις 25 πόντους στην επίθεση. Και το χειρότερο είναι πως από ένα σημείο και μετά, οι περισσότεροι παίκτες ξέμειναν από δυνάμεις, από ενέργεια, από κίνητρο, από πίστη για την ανατροπή. Παράτησαν το παιχνίδι, εγκατέλειψαν την προσπάθεια. Που είναι το περήφανο dna αυτής της ομάδας, η οποία δεν παραδινόταν ποτέ, η παρέα που πάλευε μέχρι το τέλος; Μακρινή ανάμνηση!

Πάλευε μόνος του ο Γιώργος Πρίντεζης και είναι ειλικρινά στενάχωρο που στην ενδεχομένως τελευταία του σεζόν στο μεγάλο λιμάνι, έχοντας μαζί του τον Βασίλη Σπανούλη, αυτό το ντουέτο να είναι μέρος μιας ομάδας που κινδυνεύει να φτάσει στο σημείο να... βολοδέρνει στη διοργάνωση. Δύο παίκτες-τοτέμ οι οποίοι πιθανότατα να βρεθούν στη καλύτερη ομάδα της δεκαετίας στη EuroLeague.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την σεζόν έχοντας στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά, αλλά αν συνεχίσει έτσι, αμφιβάλουμε κατά πόσο θα είναι σε θέση να βρεθεί ακόμη και στη πρώτη δεκάδα. Έχει αλλάξει η θέση του προπονητή, έχουν προστεθεί νέοι παίκτες στο ρόστερ, γίνεται προσπάθεια για να αλλάξει η κατάσταση, αλλά όπως φαίνεται, η ομάδα θα συνεχίσει να πληρώνει μέσα στη σεζόν, τα λάθη του καλοκαιριού...