Oλυμπιακός: Τα κουρέλια τραγουδούν ακόμη

Οι ξένοι που έκαναν το βήμα μπροστά, ο έλεγχος των ριμπάουντ και ο Ολυμπιακός που φώναξε «δεν έχουμε τελειώσει». Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος. 

Oλυμπιακός: Τα κουρέλια τραγουδούν ακόμη

Ο Ολυμπιακός που πήρε τις Ευρωλίγκες το 2012 και το 2013, εκείνος του 2015 και του 2017 που έφτασε έως και τους τελικούς, μπορεί να νικούσε στα Φάιναλ Φορ την ΤΣΣΚΑ, αλλά στη Μόσχα πάντα έχανε. Και κατόρθωσε να πάρει «διπλό» μέσα στη ρωσική πρωτεύουσα, τώρα που διαθέτει την ενδεχομένως λιγότερο ποιοτική ομάδα των τελευταίων ετών. Απίστευτο και όμως συνέβη!

ΤΣΣΚΑ - Ολυμπιακός 79-84: Οκτωβριανή επανάσταση στη Μόσχα (vids)

Γιατί συνέβη αυτό; Γιατί κατάφερε να ελέγξει τα ριμπάουντ (36-40, με τα 14 να είναι επιθετικά), τομέας που τον πλήγωσε ανεπανόρθωτα στη Βιτόρια (51-31), αλλά και επειδή έκαναν το βήμα μπροστά οι ξένοι παίκτες του. Είναι η πρώτη φορά μέσα στη σεζόν που έκαναν ταυτόχρονα καλή εμφάνιση οι Κέβιν Πάντερ και Μπράντον Πολ. Για αυτόν τον λόγο ήρθαν φέτος στο μεγάλο λιμάνι.

Τα highlights του ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός 79-84 (vid)

Για να δώσουν επιθετική ώθηση, σουτ, σκορ, αποτελώντας διαρκή απειλή για τον αντίπαλο. Ο πρώτος μέτρησε 16 πόντους, δείχνοντας χαρακτήρα όταν η μπάλα «έκαιγε», ενώ ο δεύτερος σημείωσε 20 πόντους, βάζοντας μεγάλα σουτ, αλλά και δύσκολα καλάθια. Φώναξε «παρών» και ο Όγκουστιν Ρούμπιτ, δίνοντας λύσεις σε επίθεση και ριμπάουντ. Όλα αυτά έδωσαν αυτοπεποίθηση στην ομάδα, αλλά και ψυχολογία. Το ζητούμενο, όμως, είναι να αποκτήσουν διάρκεια και συνέπεια στην απόδοση τους. Κανείς δεν είπε ποτέ πως είναι κακοί παίκτες, αλλά μέχρι στιγμής έδειχναν να… λυγίζουν στη πίεση του να φορούν την φανέλα του Ολυμπιακού.

Κεμζούρα «Δείτε δυο νούμερα και θα καταλάβετε»

Το τρομερό με το «διπλό» του Ολυμπιακού, δεν είναι απλά ότι κέρδισε. Πήρε ένα παλικαρίσιο «διπλό», έχοντας ένα συνεχόμενο προβάδισμα στο σκορ σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο. Προσπαθούσε να αντιδράσει η ΤΣΣΚΑ και εκείνος απάνταγε με τρίποντα, με καρφώματα, με δύσκολα σουτ. Το γεγονός «σκότωσε» το ηθικό των Ρώσων, οι οποίοι στο τέλος… παραδόθηκαν στους «ερυθρόλευκους». Και μιλάμε για την πρωταθλήτρια Ευρώπης, η οποία μέχρι πρότινος ήταν αήττητη στη διοργάνωση.

Καβγάς Ιτούδη με δημοσιογράφο στη συνέντευξη Τύπου για τον Τζέιμς

Είναι μία σπουδαία και τεράστια νίκη, η οποία δίνει καλή ψυχολογία, τονώνει το ηθικό και ενισχύσει την αυτοπεποίθηση της ομάδας ενόψει της συνέχειας. Τα… κουρέλια τραγουδούν ακόμη, με τον Ολυμπιακό να στέλνει μήνυμα σε όλη την Ευρώπη πως «δεν τελειώσαμε». Πλέον, η νίκη επί της Μακάμπι την Παρασκευή στο ΣΕΦ είναι επιτακτική, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα πετάξει στα «σκουπίδια» την εμφάνιση του στη Μόσχα.

Σπανούλης: «Νιώθω σαν παιδί στο παρκέ, συγχαρητήρια σε Τσέρι, Πάντερ, Πολ»

ΤΣΣΚΑ - Ολυμπιακός 79-84: Η τρίποντη βόμβα του Σπανούλη (vid)