Σφαιρόπουλος: Σε πέμπτο ματς θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε στους Έλληνες εκπροσώπους του Τύπου στο Κάουνας, εξηγώντας τα αίτια του αποκλεισμού από το Final Four:

Σφαιρόπουλος: Σε πέμπτο ματς θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε

"Είμαστε όλοι πολύ απογοητευμένοι. Θέλαμε να πάμε σε αυτό το Final Four. Δουλέψαμε όλη την χρονιά για να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς σε ολόκληρη την σεζόν, αλλά καταφέραμε να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας. Όμως, όταν την άνοιξη που κρίνονται όλα, και επιβάλλεται να είσαι έτοιμος, εμείς είχαμε πάλι πολλούς τραυματισμούς. Δυστυχώς αυτή είναι η αιτία που η ομάδα δεν έπαιξε καλά. Σίγουρα, στη σειρά η Ζαλγκίρις ήταν η πιο καλή ομάδα.

Εμείς ήμασταν καλοί μόνο στο δεύτερο ματς. Δικαίως πήγαν στο Final Four. Νομίζω πως ήταν κομβικό το γεγονός πως χάσαμε στο πρώτο ματς στο ΣΕΦ. Εκεί χάσαμε το πλεονέκτημα έδρας. Αν πηγαίναμε σε ένα πέμπτο ματς, ακόμη και με αυτές τις συνθήκες, θα μπορούσαμε να τα είχαμε καταφέρει. Είδατε όμως πως στο πρώτο ματς ο Μιλουτίνοβ τραυματίστηκε στο πρώτο ημίχρονο, ενώ μετά χτύπησε και ο Μπόγρης.

Υπήρχαν δύο-τρεις παίκτες που είχαν να παίξουν ένα μήνα. Δεν προετοιμαστήκαμε όπως θέλαμε. Θέλω να θυμίσω σε όλους πως τα δύο ματς που δώσαμε στο ελληνικό πρωτάθλημα, πριν την σειρά με την Ζαλγκίρις, είχαμε με το Λαύριο 11 παίκτες και με τον Πανιώνο 10 παίκτες με 5 απουσίες. Αυτά τα ματς θέλαμε να τα χρησιμοποιήσουμε σαν προετοιμασία για τα playoffs, αλλά δυστυχώς κάναμε διαχείριση των τραυματιών. Δοκιμάζαμε σχήματα που δεν θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε στα playoffs. Αυτή είναι και η αιτία που η ομάδα αυτή την περίοδο δεν έπαιξε καλά. Η ομάδα δεν είχε ομοιομορφία στην απόδοση της. Πάιξαμε με αθλητές τραυματίες, με αθλητές που ήθελαν χρόνο ώστε να επανέλθουν για να βρουν ρυθμό, ενώ άλλοι αγωνίστηκαν με ενέσεις. Κάποιοι έπαιξαν κουτσαίνοντας και μπράβο τους»!

Αναφερόμενος στους παίκτες του, είπε: «Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες, τα έδωσαν όλα, έκαναν ό,τι μπορούσαν. Όλοι κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Δυστυχώς θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να δούμε τους λόγους που ενώ αυτή την περίοδο θα έπρεπε να είμαστε στα φόρτε μας, εμείς δεν ήμασταν. Δεν είναι δικαιολογία. Το ξέρετε πως ποτέ δεν ψάχνω να βρω δικαιολογίες, αλλά πως να τα καταφέρουμε όταν ο ένας παίκτης παίζει με ενέσεις, ο άλλος κουτσαίνει και ο άλλος έρχεται από ένα μήνα αποχή. Και μπράβο τους που έπαιξαν είναι παλικάρια, γιατί έπαιξαν αν και ήταν τραυματίες. Τα έδωσαν όλα για την ομάδα, ρισκάροντας για την σωματική τους ακεραιότητα. Είμαστε πικραμένοι, αλλά στη ζωή δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα όπως τα θέλουμε. Υπάρχουν και κακές στιγμές και αυτή είναι μία κακή στιγμή. Συγχαρητήρια στη Ζαλγκίρις, έπαιξαν καλύτερα, δίκαια πήραν την πρόκριση.